Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Ελληνική τάρτα με πιπεριές και φέτα


Ελληνική τάρτα με πιπεριές και φέτα
2 Rating Σχόλια 5 Πιπεριές και φέτα: απίθανος συνδυασμός - μια φανταστική τάρτα γεμάτη μυρωδιές και γεύσεις καλοκαιρινές!
Εκτέλεση
Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες)
Για τη γέµιση: Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το κρεµµύδι και τις πιπεριές να µαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να αλλάξουν χρώµα.
Στρώνουµε τη φέτα στη βάση της ψηµένης τάρτας. Προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες ηµιλιαστές ντοµάτες και τα σοταρισµένα λαχανικά. Πασπαλίζουµε µε το βασιλικό. Χτυπάµε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα, να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε τα υλικά και ψήνουµε για 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα. Ξεφορµάρουµε αµέσως µετά το ψήσιµο.

Η Συμβουλή μου: Καλό είναι να χρησιµοποιούµε ταρτιέρα µε αποσπώµενη βάση για πιο εύκολο ξεφορµάρισµα, για να µη σπάει η τάρτα και να µη νοτίζει. Αφαιρούµε το δαχτυλίδι της ταρτιέρας αµέσως µόλις ψηθεί, για να στεγνώσει και να παραµείνει αφράτη και µπισκοτένια.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Share
Υλικά
1 δόση ζύμη για τάρτες Για τη γέµιση:1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο3-4 ημιλιαστές ντομάτες λαδιού, καλά στεγνωμένες και ψιλοκομμένες250 γραμμ. φέτα κομμένη σε καρέ3 αυγά1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αλάτι πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: