Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

TO ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο
2 Rating Σχόλια 4
Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους, γι' αυτό φτιάξτε μεγάλη ποσότητα.

* Εκτέλεση

1. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι, προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.

2. Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένω υλικά κουταλιές αλεύρι μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.

3. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).

4. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.

μερίδες 50
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Share
Υλικά

* 1 κιλό φρέσκο ανθότυρο
* 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
* 4 αυγά χτυπημένα
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* όσο σηκώσει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: