Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Είμαι διατεθειμένος να δεχθώ και το γιαούρτωμα"


"Είμαι διατεθειμένος να δεχθώ και το γιαούρτωμα"

Έτοιμος να δεχθεί, "ως μέρος του πολιτικού συστήματος και την οργή και το θυμό και το γιαούρτωμα", δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης
Σε δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Ξυνίδης αναγνώρισε πως η εκδήλωση οργής εκ μέρους των πολιτών, είναι η αντίδρασή τους και το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι πολιτικοί, για όσα δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.
"Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους", είπε χαρακτηριστικά.
Τις δηλώσεις αυτές, ο αναπληρωτής υπουργός τις έκανε στο πλαίσιο αναφοράς του στην ανάγκη να διασταυρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, ώστε να εξακριβωθεί αν χρειάζονται όλοι ενίσχυση.
"Δεν είναι μόνο η μαύρη εργασία. Μπορούμε αυτή τη στιγμή να διασταυρώσουμε ότι ο εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ - που καλά κάνει και εγγράφεται, διότι ευελπιστεί ότι θα μπει και σε κάποιο πρόγραμμα και κάτι θα κάνει - αν μπορεί να έχει δυο - τρία σπίτια;
Έχει απολύτως δίκιο ο άνεργος, που δεν έχει σπίτια - και γι’ αυτό είμαι διατεθειμένος κι εγώ, ως μέρος του πολιτικού συστήματος, να δεχθώ και το θυμό και τη λοιδορία και το γιαούρτωμα, γιατί αυτό είναι η αντίδρασή του και το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για όσα δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια", είπε.
Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι ποτέ δεν έχει καταγραφεί ποιοι χρήζουν βοηθείας από το κράτος και πρόσθεσε:
"Ξαφνικά μάθαμε ότι το επίδομα αλληλεγγύης το δώσαμε σε ανθρώπους με καταθέσεις εκατομμυρίων στις τράπεζες. Σ’ αυτή τη χώρα δεν έχει καταγραφεί ποτέ ποιοι είναι πραγματικά φτωχοί και ποιοι χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας. Ακούμε για επιδόματα που τα παίρνουν άνθρωποι με τρομερή οικονομική άνεση. Αν είχαμε σήμερα την ικανότητα ως κράτος, να εντοπίσουμε τις πλέον χαμηλές κοινωνικές μάζες, που χρειάζονται την υποστήριξή μας, είμαι της άποψης ότι το κράτος - ακόμη και σ’ αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες - θα μπορούσε να βοηθήσει και θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα".
Ο αναπληρωτής υπουργός απέρριψε τα περί πρόωρων εκλογών και τόνισε, σε ό,τι αφορά τα μέτρα:
"Από τη στιγμή, όμως, που η χώρα έχει φτάσει στο ζει - δεν ζει και στο πτωχεύει - δεν πτωχεύει, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Και οι εργάτες στη Φουκουσίμα ξέρουν πως όταν εργάζονται εκτίθενται σε ακτινοβολία, που κατά το 99% θα τους δημιουργήσει καρκινογένεση. Επιτελούν, όμως, το καθήκον τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: