Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Α. Μέρκελ... πανευτυχής, που επέβαλε τις απαιτήσεις της για επιτροπεία & τιμωρία των χρεωμένων χωρών


Α. Μέρκελ... πανευτυχής, που επέβαλε τις απαιτήσεις της για επιτροπεία & τιμωρία των χρεωμένων χωρώνΕκτύπωσηE-mail
27-10-2011 07:20:39
3
Image
Η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το ελληνικό χρέος μετά τη Σύνοδο Κορυφής, προανήγγειλε νέο Μνημόνιο και μόνιμη παρουσία της Τρόικας στη χώρα μας, ενώ μίλησε και για αλλαγή των Συνθηκών με τρόπο που θα αποφασιστεί στη  σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου με τις οποίες θα καθιερωθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης των 17, «ανεξάρτητα» από την Ε.Ε. των 27, αλλά και η οικονομική διακυβέρνηση, με ανάπτυξη κοινών οικονομικών πολιτικών, ποινές για τις παρεκκλίσεις και έλεγχο των προϋπολογισμών στις Βρυξέλλες πριν κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια.
Με άλλα λόγια, η Α. Μέρκελ δήλωσε ότι στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης θα γίνονται "συστάσεις" προς τα κράτη-μέλη, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμόζονται από  τις κυβερνήσεις, δηλαδή οι ισχυρές χώρες θα γίνουν ο... φόβος και ο τρόμος των χρεωμένων χωρών...
"Με τις αποφάσεις που πήραμε εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα στην Ευρώπη", είπε η κ. Μέρκελ και ανέφερε ότι η μείωση του ελληνικού χρέους θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ώστε να γίνει βιώσιμο. Είπε μάλιστα ότι οι αποφάσεις είναι πιο καθαρές από εκείνες της 21ης Ιουλίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: