Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Απολαυστικός Παναθηναϊκός που έκανε ...Σύνταγμα το ΟΑΚΑ


4-0 τον Εργοτέλη, σε ματς συνθήματα και πανό κατά πρωθυπουργού, πολιτικών

Απολαυστικός Παναθηναϊκός που έκανε ...Σύνταγμα το ΟΑΚΑ

Πρώtος σκόρερ του πρωταθλήματος με 7 γκολ ο Λέτο που έβαλε δυο
Ο μακράν καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός στο Ολυμπιακό Στάδιο: 4-0 τον Εργοτέλη με σόου Λέτο που πρόσθεσε άλλα δυο γκολ (25' 58' πεν.) και είναι πλέον πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 7 τέρματα. Μπουμσόνγκ (7') και Κατσουράνης (32') τα άλλα δυο γκολ, σ' ένα ματς με έντονη πολιτική χροιά. Το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε ...Σύνταγμα με συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και των πολιτικών και τον διαιτητή Μήτσιο να παίρνει μια αστεία απόφαση στο 36ο λεπτό. Διέκοψε για 9 λεπτά το ματς, απαιτώντας από τους οργανωμένους οπαδούς να κατέβει πανό με πολιτικό περιεχόμενο. Τελικώς το ματς συνεχίστηκε, χωρίς να κατέβει ποτέ το πανό!
Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην ευρύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα από τις 19 Δεκεμβρίου 2009 (όταν κέρδισε επίσης με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ) έπρεπε να δουλέψουν όλα ρολόϊ στο “τριφύλλι”. Λέτο και Κουίνσι έκαναν τη διαφορά στην επίθεση, σ' έναν Παναθηναϊκό που είχε εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, συνδυασμούς, αυτοματισμούς και  γενικώς έναν καταιγιστικό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς.

Οι “πράσινοι” σκόραραν:

*Στο 7' με διπλή προσπάθεια του Μπουμσόνγκ. Με φοβερή αλτικότητα ο Γάλλος στόπερ (από το κόρνερ του Λέτο) πήρε δυο κεφαλιές, η πρώτη στο δοκάρι, η δεύτερη στα δίχτυα (1-0)

*Στο 25' με τον Λέτο που ολοκλήρωσε άψογα τον ωραίο συνδυασμό των Κουίνσι-Κλέιτον (2-0)

*Στο 32' με κοντινό πλασέ του Κατσουράνη, έπειτα από σέντρα του Μαρίνου και κεφαλιά πάσα του Κουίνσι (3-0)

Στο 58' με εκτέλεση πέναλτι του Λέτο που κέρδισε ο ίδιος από τον Χίμπλινγκερ (4-0).

Οι “πράσινοι” κράτησαν τον υψηλό ρυθμό και στο β' μέρος, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες (ιδίως με τον Ζέκα) σε μια εξ αυτών στο 76' η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από σουτ του Κατσουράνη. Να σημειωθεί επίσης ότι για πρώτη φορά στους 10 μήνες που εργάζεται στον Παναθηναϊκό έγινε σύνθημα το όνομα του προπονητή της ομάδας Ζεσουάλντο Φερέϊρα που χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος από τον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Λέτο έφτασε ήδη τα 7 γκολ σε 5 ματς, όταν πέρσι έκλεισε τη σεζόν με 2 γκολ σε 22 ματς, πρόπερσι με 6 γκολ σε 25 ματς και την πρώτη σεζόν στην Ελλάδα (2008-09) με τον Ολυμπιακό ένα γκολ σε 24 ματς. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο 25χρονος Αργεντινός άσος, χωρίς να είναι ο τύπος του φουνταριστού φορ, αναλαμβάνει στον Παναθηναϊκό τον ρόλο που είχε τα δυο προηγούμενα χρόνια ο Σισέ.

Πανό και συνθήματα

Στο ΟΑΚΑ πήγαν σχεδόν 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, σίγουρα πολύ λιγότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις. Αν παρευρισκόταν στο ματς ο πρίγκιπας, το γήπεδο θα είχε πάνω από 30.000 κόσμο. Κι έτσι, όμως ήταν φανερή η διάθεση των οργανωμένων φίλών του Παναθηναϊκού να εκφράσουν με ηχηρό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για όλα όσα διαδραματίζονται σε βάρος του ελληνικού λαού.

“Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων” έγραφε το μεγάλο πανό που σήκωσαν στο πέταλο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Είναι προφανές ότι ο διαιτητής κ.Μήτσιος από την Ήπειρο διαφώνησε με το περιεχόμενο του πανό και διακόπτοντας το παιχνίδι στο 36ο λεπτό, απαίτησε να κατέβει για να συνεχιστεί το ματς. Έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, διαβουλεύσεις του κ.Γόντικα με τον 4ο διαιτητή, αλλά όταν πλησίασε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού το πέταλο αποδοκιμάστηκε (“έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη”) και φυσικά δεν μπόρεσε να μεταπείσει τους οπαδούς. Τελικώς μετά από 9 λεπτά, είδε και απόειδε ο διαιτητής και έδωσε συνέχεια στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει τον αρχικό του σκοπό: Το πανό δεν κατέβηκε ποτέ! Και σχεδόν όλο το γήπεδο αποδοκίμασε την ενέργεια του να διακόψει το ματς, την επιμονή του να κατέβει το πανό και χειροκρότησε την κίνηση των οργανωμένων οπαδών,

Επίσης σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού καταφέρονταν εν χορώ με υβριστικά συνθήματα κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, πολιτικών και της Βουλής. Και στην εύθυμη πλευρά του πράγματος στο τελευταίο λεπτό φώναζαν εν χορώ το σύνθηνα “Τσάκα που είναι ο σουλτάνος!”
Τα ΜΑΤ έψαχναν το ...πανό!
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μετά το ματς, δόθηκε εντολή (από ποιον άραγε;) σε αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) να κάνουν ελέγχους έξω από το  ΟΑΚΑ σε αυτοκίνητα οπαδών του Παναθηναϊκού για να βρουν εκείνους που είχαν αναρτήσει το πανό! Τριάντα επτά χρόνια από την πτώση της χούντας, η Αστυνομία άσκησε τη δική της βία σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού, προχωρώντας μάλιστα σε δυο συλλήψεις. Επικράτησε πανδαιμόνιο με συμπλοκές ανάμεσα στις δυο πλευρές στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως τους οπαδούς που δεν σταματούσαν για έλεγχο. Αδιευκρίνιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πανό βρέθηκε τελικώς και ...κατασχέθηκε.
ΣΚΟΡΕΡ: 7' Μπουμσόνγκ, 25', 58' πεν. Λέτο, 32' Κατσουράνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαριέγκι, Κατσουράνης - Ολίσε, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29' Καντέ), Σιμάο, Κατσουράνης (66' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον (79' Μαυρίας), Λέτο.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σασιασβίλι, Νταντόμο, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ (57' Κυριακίδης), Ολίσε, Φραγουλάκης (44' Κουτσιανικούλης), Ρομάνο, Λεάλ, Μπούντιμιρ (44' Μπούντιμιρ).

Είπαν
Ζεσουάλντο Φερέιρα: “Δεν υπάρχουν μυστικά. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι καλή οργάνωση και δουλειά. Όσο το καταλαβαίνουν οι παίκτες και συνεχίζουν την καλή δουλειά με αυτοπεποίθηση τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα και πολύ ευκολότερα και οι επιτυχίες έρχονται. Το μυστικό είναι ένα καλή οργάνωση, καλοί παίκτες και καλή δουλειά. Στους 10 μήνες που είμαι εδώ, είχαμε καλές στιγμές. Ο σημερινός αγώνας έδωσε αυτό το οποίο λέω εδώ και πολύ καιρό: αυτοπεποίθηση που έλεγα πως πρέπει να έχουμε. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα, με διαφορετικούς παίκτες ή με ποδοσφαιριστές που κάνουν άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο θαύματα δεν υπάρχουν, μόνο η δουλειά. Ο χρόνος δουλεύει για μας. Ο σύλλογος πρέπει να διαθέτει μία ομάδα που νικάει και παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, για να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει σωστή οργάνωση, να επιλέγεις τους κατάλληλους για το σύλλογο. Δεν υπάρχουν ομάδες δυνατές σε άμυνα ή επίθεση. Υπάρχουν ομάδες ισορροπημένες. Τώρα ο Παναθηναϊκός έχει ισορροπία και δημιουργεί προβλήματα στον επιθετικό τρόπο των αντιπάλων και κοιτάει να βγάλει με καλό τρόπο τα δικά του πλεονεκτήματα. Μετά θέλει να πετυχαίνει γκολ και να νικάει. Με αυτοπεποίθηση τα καταφέρνουμε και αποκτούν περισσότερη οι ποδοσφαιριστές με τη δουλειά τους. Έχουμε εφτά ποδοσφαιριστές εκτός ομάδας, όμως ξεπεράσαμε τα προβλήματα γιατί έχουμε οργάνωση. Οι παίκτες μας φαίνονται καλύτεροι. Πολλοί έρχονται από πέρυσι, σήμερα νέοι ήταν ο Ζέκα και ο Κουίνσι. Εσείς από αυτό το γεγονός μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα. Εμένα η καθημερινή ενασχόληση με το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα μεγάλο πάθος. Στην προπόνηση ότι αφήνω να καταλάβουν οι παίκτες, είναι ότι προπονούμαστε και δουλεύουμε για τη νίκη. Αυτός είναι ένας στόχος που δεν πετυχαίνουν πάντα όλοι παίκτες, γιατί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα”

Σεμπάστιαν Λέτο: “Η ομάδα με βοήθησε αρκετά γι’ αυτό σκόραρα. Συνήθως δεν σκοράρω και με βοηθά πολύ η ομαδική δουλειά που γίνεται. Παίζω μία στα αριστερά και μία στην κορυφή. Τώρα τελευταία έχω ελεύθερο ρόλο και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να σκοράρω περισσότερο. Γενικά έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα. Αν και παίζαμε με 10 παίκτες στα δύο τελευταία παιχνίδια, είχαμε όμως αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε καλά, είμαστε σε καλό μονοπάτι για την επίτευξη των στόχων μας και πιστεύω πως η ομάδα είναι πολύ δυνατή. Πάντα στοχεύουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο....Ασφαλώς και είναι ένα όνειρο η εθνική ομάδα της Αργεντινής, αλλά δεν το σκέφτομαι και συνέχεια. Μέσα από τη σκληρή δουλειά στον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως θα έρθει αυτή η μέρα”

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ: “Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα γκολ, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και με τα τέσσερα. Το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά που κάνουμε. Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό και στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, σίγουρα το σημερινό αποτέλεσμα μας δίνει ακόμα ένα κίνητρο για να τα καταφέρουμε.”

Δημήτρης Γόντικας: “Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο κόσμος είδε καλό θέαμα, δύο δοκάρια και τέσσερα γκολ. Αυτό ήταν μία αναγνώριση για τον κύριο Φερέιρα. Για τα διοικητικά μη με ρωτάτε. Το χειρίζεται η πλευρά των δικηγόρων του κυρίου Βαρδινογιάννη. Με αφορά μόνο το αγωνιστικό μέρος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το θέαμα. Αντικατοπτρίζει τη δουλειά που κάνει ο Φερέιρα. Εξ ου και οι επιδοκιμασίες από τη μεριά του κόσμου.”

Βλάσης Τσάκας: “Έχουμε άψογη συνεργασία με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, δεν υπάρχει κάτι νέο για να σας πω. Ο πρίγκιπας την Τρίτη θα είναι στην κηδεία του αντιβασιλέα της Σαουδικής Αραβίας αλλά η διαδικασία που αφορά τον Παναθηναϊκό δε θα επηρεαστεί από αυτό. Είναι απλά τα πράγματα. Την Δευτέρα ξεκαθαρίζουμε 2-3 πράγματα, την Τρίτη συντάσσεται το τελικό Μ.O.U. και Τετάρτη πέφτουν οι υπογραφές... Το πρώτο έχει να κάνει με το θέμα του Δ.Σ. θέλουμε να ξέρουμε τα άτομα που θα διαχειριστούν τα λεφτά που θα μπουν και το δεύτερο έχει να κάνει με τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ. Όταν μιλάμε για ένα τέτοιο "deal" δεν μπορείς να κάνεις οικονομικό έλεγχο μέσα σε μια εβδομάδα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με κανένα από τα δύο αφού και η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν ξεκάθαρη. Οι νομικοί συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις... Το θέμα με το πρωτότυπο πληρεξούσιο έχει καταντήσει σήριαλ και για την ακρίβεια τούρκικο σήριαλ. Από τη πρώτη μέρα η πλευρά Βαρδινογιάννη ξέρει το tracking number και μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει που είναι το έγγραφο. Όσο για το που θα βρεθούν τα λεφτά που λένε κάποιοι, μην γίνουμε σαν κάποιες άλλες ομάδες που ψάχνουν συνέχεια για λεφτά.

Νίκος Καραγεωργίου: ”Νομίζω ότι αυτό που παρουσιάσαμε στο γήπεδο, μάλλον όπως παρουσιαστήκαμε, μου έδειχνε ότι είναι κάτι σαν ομάδα. Σαν κάποιοι να μαζευτήκαν και να έγιναν ομάδα. Εγώ αυτό αντιλήφθηκα. Ήρθε και η απόδοση του Παναθηναϊκού και μας αποτελείωσε. Δεν χωράει σε κριτική το ματς, διότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και εμείς δεν υπήρχαμε. Ο Μπούντιμιρ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού....Είπα ότι ήμασταν κάτι σαν ομάδα γιατί είχαμε διαξιφισμούς. Εμφανίσαμε την εικόνα και σαν απόδοση και σαν λειτουργία. Δεν το καταλαβαίνω. μέχρι τώρα κάναμε σοβαρή προσπάθεια, πήραμε αποτελέσματα ως το τέλος. Σήμερα δεν ξέρω. Ακόμα και αν είχαμε καλή απόδοση, με τέτοιο Παναθηναϊκό δεν είχαμε τύχη. Είχα χρόνια να δω τέτοιο Παναθηναϊκό.”

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εργοτέλης
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
Σούπερ Λίγκα
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Αθλητισμός
Ο Μέσι έχασε πέναλτι στο 95', στην κορυφή η Ρεάλ
Ο Μαλεζάνι έκοψε δυο βαθμούς από τη Γιουβέντους
Νέα γκέλα της Λίβερπουλ που σημάδευε τα δοκάρια
Απολαυστικός Παναθηναϊκός που έκανε ...Σύνταγμα το ΟΑΚΑ
Πόλο: Νίκες Ολυμπιακού και Πανιωνίου στους ελληνικούς “εμφύλιους”
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Το Μάντσεστερ στα δύο...
ΠΑΟ: συναντήσεις επί συναντήσεων πριν από το μεγάλο deal...
Από τη Μόσχα στην Κρήτη
Αμφίβολος ο Ελευθερόπουλος
«Ξεχάστε την Ντόρτμουντ»
Διχάζει τον Ηρακλή η... Δ' Εθνική
Ξεχωρίζει το ντέρμπι
Ψυχολογία στα ύψη
Απολογείται η ΕΠΟ για τα επεισόδια
Η «φτωχομάνα» αναστενάζει

Δεν υπάρχουν σχόλια: