Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Papandemonium !!!


Papandemonium !!!

Share
Μας πήρανε χαμπάρι και στο εξωτερικό και μας κάνουν πλάκα με τα καμώματα του πρωθυπουργού και τις αλλοπρόσαλλες αλλά μικροκομματικές στρατηγικές του.
Γράφουν λοιπόν οι Financial Times άρθρο με τίτλο Papandemonium ή ελληνιστί «παπανδαιμόνιο».
“Παπατζήδες” θα συμπληρώναμε εμείς, αλλά δεν υπάρχει λέξη στα αγγλικά για μετάφραση. Το άρθρο αναφέρεται στο χάος που επικράτησε στις αγορές τις τελευταίες ημέρες όταν ο Γ. Παπανδρέου ξύπνησε με το όνειρο του δημοψηφίσματος, μετά το έριξε στις κωλοτούμπες, στη συνέχεια ήταν έτοιμος να παραιτηθεί, μετά ξεπαραιτήθηκε, και τώρα ψάχνει για άλλη κυβέρνηση.
Η εξαιρετική τροπή των γεγονότων της εβδομάδας αυτής στην Ελλάδα είναι ένα καλό παράδειγμα. Καθώς εξαγγέλθηκε ένα δημοψήφισμα, μετά ματαιώθηκε και ο πρωθυπουργός έδειξε αποφασισμένος να παραιτηθεί, έπειτα να παραμείνει, οι αγορές τρελάθηκαν. Στις 24 ώρες από την Τετάρτη έως την Πέμπτη – από τότε που η Γαλλία είπε πως η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, μέχρι του σημείου όπου το δημοψήφισμα ματαιώθηκε – η αντιστοιχία του ευρώ έναντι του δολαρίου άλλαξε 17 φορές“, αναφέρει η εφημερίδα για να συνεχίσει:
Πολλοί επενδυτές απαντούν στο φαινόμενο στρατολογώντας πρώην πολιτικούς. Ένας διευθυντής διαχείρισης κεφαλαίων λέει ότι ο μεγάλος διεθνής επενδυτής για τον οποίο εργάζεται, προσέλαβε έναν Έλληνα, πρώην υπουργό και άλλες πολιτικές προσωπικότητες από την Ευρώπη… Η χρηματιστηριακή εταιρεία Pimco έφτασε στο σημείο να ζητά από Έλληνες ή Ισπανούς υπαλλήλους της που πιθανόν να μην εργάζονται καν απευθείας στην διαχείριση κεφαλαίων, πληροφορίες “από μέσα από τις χώρες τους“…
Τους έχει τρελάνει όλους ο Παπανδρέου που προσλαμβάνουν Έλληνες για να τους εξηγήσουν τι συμβαίνει στο θολωμένο του μυαλό.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/dfe1ed5e-06f9-11e1-90de-00144feabdc0.html#axzz1csCCWKTy

Δεν υπάρχουν σχόλια: