Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια


Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα επικρατήσουν την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το βράδυ αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι από -2 έως 6 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τη νύχτα τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα στη δυτική Κρήτη και τις βόρειες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές κυρίως στα νότια. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα τη νύχτα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: