Σε ρήξη μπορεί να οδηγηθεί η σχέση της ΕΠΟ με την πολιτεία, καθώς με τον νέο αθλητικό νόμο... παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο. Ποιες θα είναι οι θέσεις της Ομοσπονδίας ενόψει του νομοσχεδίου.
Την Δευτέρα η ΕΠΟ και οι υπόλοιποι φορείς του αθλητισμού θα εκθέσουν τις απόψεις τους στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, με την εφημερίδα «Καθημερινή» να αναφέρει τι θα ζητήσει το ποδόσφαιρο και ποιες είναι οι... κόκκινες γραμμές.
Η πιο σημαντική διαφωνία έχει να κάνει με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς ήταν εκείνη που πήρε της αποφάσεις όσων αφορά το θέμα των στημένων. Αυτό η ΕΠΟ δεν θέλει να υπάρχει και στο υπόμνημά της αναφέρει πως η Ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει καμία δυνατότητα παρέμβασης από την ΕΕΑ.
Επίσης η ΕΠΟ δεν αναφέρεται καθόλου στην επαναφορά του ιδιώνυμου αδικήματος για επεισόδια και ούτε στον αυστηρότερο έλεγχο των συνδέσμων. Από την άλλη είναι σύμφωνη με την πολιτεία, η οποία θέλει να επιβάλει στις ομάδες να προσλαμβάνουν εταιρίες σεκιούριτι, αλλά η πιστοποίησή τους να γίνεται από την ίδια.
Τέλος η Ομοσπονδία διαφωνεί με: Τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ, στην αλλαγή του τόπου διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης με υπουργική απόφαση, στη μείωση των μελών του Δ.Σ., στην απαγόρευση μεταγραφών σε περίπτωση που οι ομάδες δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, στην επιβολή ποινών για τους προσυνεννοημένους αγώνες καθώς η πολιτεία παρεμβαίνει στην πειθαρχική αντιμετώπιση των θεμάτων.