Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

“Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν” > “Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες “.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

“Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν” > “Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες “.

Αυτό υποστήριξε ο καθηγητής κ.Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη , μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM. Ο κ.Φώσκολος τόνισε ότι…τα κοιτάσματα είναι μεγάλα και επεσήμανε ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ εκεί που θα γίνει η έρευνα με ...
βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει-στη λεκάνη του Ηροδότου- 14-15 δισ. βαρέλια πετρέλαιο. Στον Πατραϊκό μιλάνε για…400 εκατ.βαρέλια Επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι “μικρό” γιατί έχει άλλα τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει. ‘Εμείς στην Κρήτη έχουμε 7 στρώματα για να έχετε μια εικόνα’, πρόσθεσε.

“Το πετρέλαιο θα εξάγεται, καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια. Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα”, σημείωσε ο κ.Φώσκολος, για να καταλήξει λέγοντας πως “το 2016-2017 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: