Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νεφώσεις και αμετάβλητη θερμοκρασία Από NEWS 247 | News247.gr – 26 λεπτά πριν


 Νεφώσεις και αμετάβλητη θερμοκρασία

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά και νότια θα αυξηθούν αναμένονται για την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 3 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 10 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίουτην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο οπού το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες..Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τη νύχτα για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: