Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012


 Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Ισχυρός παγετός προβλέπεται το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό, ιδίως τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.
Συγκεκριμένα, στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, από μηδέν μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν μέχρι τα 5 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία από -3 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριο καιρό αναμένουμε και στη Μακεδονία και τη Θράκη, από το μεσημέρι όμως θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου είναι πιθανόν να  σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση ή χιονόνερο.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή τις πρωινές ώρες.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησοαναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή, χιονόπτωση ή χιονόνερο.
Τοπικές νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, με βροχή ή χιονόνερο προβλέπονται στις Κυκλάδεςκαι την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και στα βορειότερα χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: