Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί φοβούνται την Αριστερά


Γιατί φοβούνται την Αριστερά

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη 
Την Δευτέρα το Eurogroup θα μας δώσει τα λεφτά. Οχι όλα μαζί, αλλά θα εγκρίνει την μεγάλη δόση. Το ερώτημα είναι πώς θα εφαρμοστεί το μνημόνιο, από ποιόν και με ποια πολιτική σύνθεση. Και εκεί οι Ευρωπαίοι έχουν δίκιο. Αυτoί όμως φοβούνται και κάτι ακόμα: το 43,5% σαν πρόθεση ψήφου που έδειξαν τα γκάλοπ για την Αριστερά.
Φοβούνται λοιπόν ότι μπορεί να αποδειχθεί όνειρο θερινής νυκτός η ομαλή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας -ΠΑΣΟΚ που υπολογίζουν ότι θα έχει 170 έδρες την ώρα που η Αριστερά θα έχει 100. Και για τον λόγο αυτό ζητούν συνέχεια διαβεβαιώσεις και κάνουν τα διαρκή πισωγυρίσματα.

Έχουμε αποδεχθεί πολλά μνημόνια αλλά μια αποκρατικοποίηση δεν έχουμε κάνει. Μέχρι και ο ΟΣΕ έβγαλε δελτίο τύπου για να μας πει ότι εξυγιάνθηκε! Επενδυτικό πλάνο για την χώρα δεν υπάρχει ή ουδείς θέλει να ανακοινώσει κάτι και κινδυνεύουμε να αναδειχθούμε και πάλι στο μαύρο πρόβατο της Ευρώπης με μια αργεντινοποίηση που όμοια της δεν θα έχει ξαναυπάρξει γιατί τα νούμερά μας είναι τα μεγαλύτερα στην ιστορία των χρεοκοπιών και σε χρέος ως προς ΑΕΠ συγκρινόμαστε μόνο με την Ιαπωνία.

Οι ισορροπίες λοιπόν είναι λεπτές. Αστεία δεν σηκώνει. Και στην ανατροπή ακόμα αν φτάσουμε θα πρέπει να υπάρχει κάποιο σχέδιο. Τις επόμενες μέρες έρχεται ο Ρουμπινί να μας εξηγήσει γιατί πρέπει να εγκαταλείψουμε το νόμισμα. Και τα βάζαμε με τον φουκαρά τον Λαφαζάνη!

panagiotis.bousbourelis@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: