Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες πολίτεςμε τα γνωστά κατσαρολικά και ταμπούρλα συγκεντρώθηκαν και απόψε (λιγότεροι πάντως από άλλες μέρες) ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Στην Αθήνα, η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη σε μία "μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με τη Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους".

Βασικοί ομιλητές στη γενική συνέλευση μπροστά από το συνριβάνι ήταν: ο Νότης Μαριάς αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , ο οποίος ανέλυσε τους όρους της δανειακής σύμβασης και τρεις οικονομολόγοι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι κ.κ. Λεωνίδας Βατικιώτης (λέκτορας στο Varna free University της Κύπρου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πανεπιστήμιου του Λονδίνου) και Σπύρος Λαπατσιώρας (λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) οι οποίοι ανέπτυξαν προτάσεις αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους και των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, παρά την έξοδο αρκετών κατοίκων της πρωτεύουσας ενόψει τριημέρου, η κινητοποίηση στα social media (Facebook, Twitter κλπ) είναι μεγάλη, προκειμένου η συγκέντρωση της Κυριακής να φτάσει το επίπεδο της προηγούμενης μεγάλης κινητοποίησης, την περασμένη Κυριακή, στην οποία εκτιμάται ότι πήραν μέρος περισσότεροι από 200.000 πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: