Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΟΒΕΤΙΚΗ ΕΓΚΛΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΥΨΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ;

Λυπηρό να κλείνει οποιαδήποτε εφημερίδα ή κατάστημα γιατί μένουν άνθρωποι στον δρόμο. Αλλά μετά από τόσες δεκαετίες Παπανδρεϊκού αμοραλισμού και εκσυγρονιστικής ουτοπίας, η επιστροφή στις αξίες της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, δεν θα είναι αναίμακτη. Ολα τα χρόνια του εκσυγχρονιστικού μεσαίωνα, οι εφημερίδες έπαψαν να έχουν περιεχόμενο. Ο κόσμος δεν τις αγόραζε γιατί ήθελε να μάθει την αλήθεια ή το γεγονός. Τις αγόραζε για να δει τις ταινίες, για να χαιδέψει τ’αυτιά του με τον σοσιαλιστικό παράδεισο του χρηματιστηρίου (θυμάστε πόσες Οικονομικές Κυκλοφορούσαν;).

Ηταν ωραία χρόνια. Αρκεί να έγραφες κάτι καλό για τον εκσυγχρονισμό, τον Ανάν, την ελληνοτουρκική φιλία κι έτρεχε το χρήμα. Οχι πάντως από τα τυραζ. Οι αντιπολιτευόμενες, αν δεν έβρισκαν σφαίρες τον εκδότη τους, από μανιακούς τρομοκράτες, απλώς φυτοζωούσαν.

Ο κόσμος πλέον θέλει εφημερίδες για να μάθει, θέλει περιεχόμενο, θέλει επιφυλλίδες κι ειλικρίνεια, προσέξτε, όχι αντικειμενικότητα, αλλά ειλικρίνεια. Αντικειμενικός δεν είναι κανένας, αλλά τουλάχιστον να είναι ειλικρινής όταν λέει αυτό που πιστεύει κι όχι αυτό που η σκοπιμότητα του επιβάλλει.

Ο κόσμος στις πλατείες ξύπνησε από τον λήθαργο της εκσυγχρονιστικής απάτης.

Μετά από τόσα χρόνια πολυπολιτισμικής πλύσης εγκεφάλου, είναι στον δρόμο και φωνάζει το πιο φυσικό…. Ελλάς…Ελλάς.

Η είδηση απο το Αντινεα : Δραματικές εξελίξεις πριν λίγη ώρα στον Πήγασο. Ο Φώτης Μπόμπολας ανακοίνωσε το κλείσιμο του Έθνους, καθημερινό και Κυριακάτικο στα πρότυπα του Ελεύθερου Τύπου.

Επίσης, το κλείσιμο της καθημερινής Ημερησίας και την ενοικίαση του τίτλου της Goal News. Αιτία, όπως είπε, ότι δεν τον αφήνουν να κάνει απολύσεις και περικοπές.

Την ίδια στιγμή ξύλο έπεσε έξω από τον Πήγασο όταν μέλη του ΠΑΜΕ δεν επέτρεπαν σε εργαζόμενους της Ημερησίας να συνεδριάσουν και σε γενική συνέλευση να αποφασίσουν για απεργία ή όχι στην εφημερίδα.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ με αίτημα την αναστολή της απεργίας στην Ημερησία

Πριν από λίγο, μέλος του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστής από το χώρο των τεχνικών προσπάθησε να κάνει επαναστατική γυμναστική την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι βλέπουν να χάνεται το ψωμί τους και των παιδιών. Η Ημερησία έγινε… πλατεία και ο εν λόγω συνδικαλι(σ)ταράς προπηλακίστηκε και πήγε για… ενημέρωση στον Περισσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: