Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ


Με τίτλο «οι Έλληνες πολιτικοί είναι ένα πρόβλημα» ο αρθρογράφος Michael Thumann σε σχόλιο του στην Zeit Online επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ για την στάση που τηρεί στο θέμα της οικονομίας και της συναίνεσης.

«Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς συμπεριφέρεται ανεύθυνα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Εκπροσωπεί την αδύναμη στο πνεύμα πολιτική τάξη της χώρας» σημειώνει ο υπότιτλος του άρθρου, που φιλοξενεί....
φωτογραφία του προέδρου της ΝΔ από το Μουσείο της Ακρόπολης όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού.

Πιο αναλυτικά το δημοσίευμα σημειώνει:

«Ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό το συντηρητικό πελατειακό κόμμα επέκτεινε το χρέος από το 2004 έως το 2009 με αχαλίνωτες δαπάνες. Ήταν πέντε ζοφερά χρόνια. Το κόμμα υπηρέτησε την πελατεία του και φούσκωσε τον κρατικό μηχανισμό περισσότερο από κάθε προηγούμενη κυβέρνηση. Το 2004 το έχασε την ευκαιρία δημιουργίας ισορροπημένων σχέσεων της Κύπρος με την Τουρκία, δεδομένου ότι αυτό ήταν ακόμα δυνατό. Το κόμμα τελικά παραιτήθηκε όταν ήδη η Ελλάδα είχε δυστυχώς χρεοκοπήσει.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, κάνει σαν μην είχε κυβερνήσει ποτέ εδώ και δεκαετίες. Ο Αντώνης Σαμαράς συμπεριφέρεται ως ο κύριος Όχι, που απορρίπτει οποιαδήποτε συναίνεση για ένα απαραίτητο πρόγραμμα περικοπής των δαπανών. Παίζει το ρόλο της Νέμεσης του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο ως φοιτητής μοιράστηκε ένα δωμάτιο στο αμερικανικό Amherst College. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας από εκείνους τους ελίτ γόνους στην Ελλάδα, οι οποίοι εστάλησαν από τους γονείς τους στο εισιτήριο business class στο εξωτερικό. Αφού σπούδασε οικονομικά στο Amherst, έκανε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Harvard. Ο άνθρωπος είναι ειδικός. Αλλά δεν εφαρμόζει όσα έμαθε.

Πολλοί Έλληνες έχουν ξεχάσει ότι ήταν εκείνος που σχεδόν πριν 20 χρόνια κατέστησε διεθνές θέμα τη θλιβερά ατελείωτη διαμάχη για τη Μακεδονία. Εκείνη την εποχή ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών της-κυβέρνηση της ΝΔ έκανε θόρυβο λέγοντας ότι Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων θα ληστέψουν από την ανυπεράσπιστη Ελλάδα, το ιστορικό όνομα, τη μνήμη και, ενδεχομένως, την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου εθνικιστική εκστρατεία για το όνομα που δηλητηριάζει μέχρι σήμερα τα Βαλκάνια. Δίχασε το κόμμα του, ίδρυσε την λαϊκιστική δύναμη Πολιτική Άνοιξη και περιφερόταν έτσι για πολλά χρόνια στην ελληνική πολιτική. Τέλος έκανε ειρήνη με το παλιό κόμμα του, επέστρεψε και κατέλαβε την προεδρία του κόμματος.

Από αυτό το ψηλό άλογο φράζει τώρα το δρόμο στην κυβέρνηση. Ξεφεύγει από τη σοβαρή ευθύνη που έχει το κόμμα του μέχρι το 2009. Αρνείται σε αυτή τη δύσκολη Αρνείται τη συναίνεση όλων των κομμάτων, που η Ελλάδα θα είχε τόση ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες. Προσποιείται στον κόσμο ότι υπάρχει ακόμα κάποιο μυστικό κόλπο για το πώς μπορεί κανείς να μην κάνει οικονομία. Οι πολιτικοί, όπως ο ίδιος απειλούν την ανεξαρτησία και το μέλλον της Ελλάδα περισσότερο από κάθε διαδηλωτή και ηγέτη συνδικαλιστή».


Πηγή: real
Αλλαγή τώρα στο Πολιτικό Σύστημα
1 σχόλια:

Thiseas είπε...
αμα συνεχίσουν να τον βρίζουν.. θα αρχίσω να τον συμπαθώ !!!!!!!!
ήδη άρχισα να τον συμπαθώ..... αλλά αν συνεχίσουν.... με κόβω με μπλε σημαιάκι.....

18 Ιουνίου 2011 9:10 μ.μ.
Δημοσίευση σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: