Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΚΡΥΘΜΗ ΤΩΡΑ.


Δυστυχώς τα πράγματα στη χώρα μας, διαβλέπουμε ότι εξελίσσονται πλέον άσχημα. Η κρίση έδωσε στην ελληνική κοινωνία μια χρυσή ευκαιρία να μηδενίσει το κοντέρ της, να ενοποιηθεί και να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση συσπειρωμένη, με μεγάλη μεν δυσκολία στην αρχή, αλλά με προοπτική προόδου και ανάπτυξης αμέσως μετά.

Όπως ήταν επόμενο, η οικονομική κατάρρευση θα έφερνε και την κατάρρευση του....
κρατικοδίαιτου σοσιαλιστικού καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ. Της τελευταίας σοβιετικού τύπου κρατικοδίαιτης νομενκλατούρας στον κόσμο. Αυτό ήταν και το ζητούμενο, αλλά αυτό δεν έγινε.

Το ΠΑΣΟΚ, τόσο με το πρώτο μνημόνιο όσο και τώρα με το Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2), αποφάσισε να συντηρήσει το καθεστώς του, πάλι με δανεικά, σε βάρος ολόκληρου του υπολοίπου κοινωνικού σώματος και κυρίως του ιδιωτικού τομέα, ξεπουλώντας τα πάντα και εξαθλιώνοντας τον υπόλοιπο λαό..

Τα πράγματα όμως θα εξελιχτούν άσχημα. Η κοινωνία προβλέπουμε ότι θα διχαστεί έντονα με απρόβλεπτες συνέπειες. Η τρόϊκα δεν αντιλαμβάνεται τις σκέψεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να τις αντιλαμβάνεται δεν την ενδιαφέρει. Από το ένα μέρος θα είναι μια κρατικοδίαιτη σοσιαλιστική νομενκλατούρα με όλα τα κρατικοδίαιτα εξαρτήματα και τους μηχανισμούς της να καλοπερνάει και από την άλλη ο εξαθλιωμένος λαός.

Κάποια στιγμή, όταν η οικονομικές δυσκολίες γίνουν για μεγάλες μάζες ανυπόφορες, θα ξεσπάσει λαϊκή εξέγερση, πολύ διαφορετική από αυτή της πλατείας και θα είναι αγώνας μέχρι τέλους.

Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε που τοποθετεί τον εαυτό της η Νέα Δημοκρατία, μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, γιατί εμείς δεν βλέπουμε κάποια προοπτική σε μια τέτοια εξέλιξη.



Αλλαγή τώρα στο Πολιτικό Σύστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: