Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


Πιπεράτες γαρίδες
1 Rating Σχόλια 0 Πεντανόστιμες γαρίδες που τις σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, σαν μπρουσκέτα, ή σε πιάτο, σαν μεζέ, με ξεροψημένο φρέσκο ψωμί στο πλάι. Επίσης, είναι τέλειο σαν σάλτσα με σπαγγέτι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε για 2΄-3΄ τις πιπεριές και τις καυτερές πιπερίτσες. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και τις γαρίδες και σοτάρουμε ελαφρά.
Μόλις αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες, προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα κι ανακατεύουμε γρήγορα. Τέλος, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τη φέτα σε κομμάτια. Σβήνουμε τη φωτιά. Η φέτα λιώνει στη ζέστη του τηγανιού. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά
Share
Υλικά
10-12 γαρίδες καθαρισμένες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες) 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες στα 8 5-6 ντοματίνια 100 γραμμ. φέτα αλάτι λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: