Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ
Κοτόπουλο με φασολάκια και αρακά
2 Rating Σχόλια 0 Καθημερινό, απλό, πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό. Γίνεται γρήγορα και καταναλώνεται ακόμα γρηγορότερα.
Εκτέλεση
Βίντεο
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κοτόπουλο σε 6 κομμάτια. Στο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄. Τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 45΄-50΄ να μαλακώσει. Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να βράσει το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, εάν έχουν ίνες τις αφαιρούμε και αν είναι μακριά τα κόβουμε στη μέση. Αφού βράσει το κοτόπουλο για 50΄ και είναι μισοέτοιμο, τότε προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30΄. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 80 λεπτά
Share
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, γύρω στο 1½ κιλό1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο250 γραμμ. αρακάς1 κιλό φασολάκια1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες5-6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες1 κ.γλ. ζάχαρη1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου