Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σουτζουκάκια ψητά, γιαουρτλού και σαλάτα με ψητές ντομάτες

Σουτζουκάκια ψητά, γιαουρτλού και σαλάτα με ψητές ντομάτες
1 Rating Σχόλια 1 Φαντάζομαι λιακάδα, τα κάρβουνα αναμμένα και τα σουτζουκάκια παραταγμένα στη σχάρα. Και όλοι γύρω ανυποµονούν να βγουν τα... πρώτα. Ιδανικό κυριακάτικο φαγητό µε πολύ κόσμο καλεσμένο. Μπορείτε να ψήσετε και πίτες.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά µε το εξάρτημα ζυμώματος για 10΄, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν πλακέ. Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια µε γιαουρτλού και σαλάτα µε ψητές ντοµάτες.
Για το γιαουρτλού: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Για τη σαλάτα µε ψητές ντοµάτες: Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντοµάτες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε µε αλάτι. Τις ψήνουμε στους 200οC για 35΄-40΄. Τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρεµµύδι, μαϊντανό, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

μερίδες 12
Share
Υλικά
1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, δύο φορές περασμένο από τη μηχανή500 γραµµ. κιμάς αρνίσιος3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα1 φλ. τσαγιού φρυγανιά1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο1 κ.σ. πάπρικα1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν)1/4 κ.γλ. κύμινο αλάτι Για το γιαουρτλού300 γραµµ. γιαούρτι στραγγιστό1 κ.γλ. πάπρικα3 κ.σ. ελαιόλαδο1/2 κ.γλ. αλάτι Για τη σαλάτα με ψητές ντομάτες6 μέτριες ώριμες ντοµάτες1 κρεµµύδι κομμένο σε φέτες 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο1 κ.σ. πάπρικα5-6 κ.σ. ελαιόλαδο λίγο αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια: