Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

TO ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΣ


Τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες
3 Rating Σχόλια 4 Δροσερή και φανταστική συνταγή για σας που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια, βύσσινα, φρούτα του δάσους και την ανάλογη μαρμελάδα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο και τ’ αναμειγνύουμε στο μίξερ. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ. Πατάμε καλά να ισιώσει το μείγμα στη βάση της φόρμας. Το αφήνουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί ν’ αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 7΄-8΄. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε για 5΄ επιπλέον ν’ αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε με προσοχή στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη. Με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας. Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα (που είναι πλέον σαν σιρόπι). Σερβίρουμε σε τρίγωνα

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Share
Υλικά
Για την τούρτα:250 γραμμ. μπισκότα ολικής άλεσης125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίουΓια το παγωτό:1 κουτί (250 γραμμ.) φυτική σαντιγί1 κουτί (400 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί (400 γραμμ.) εβαπορέ γάλα 1 βανίλια 500 γραμμ. φράουλες ώριμες¾ φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα2 κ.σ. κονιάκ1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: