Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

TO ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΟΥΦΛΕ.


Καλοκαιρινό σουφλέ
2 Rating Σχόλια 0 Ένα σουφλέ που γίνεται πολύ γρήγορα. Συνοδέψτε το με ψητά λαχανικά ή ντοματασολάτα. Θα ξετρελαθείτε!
Εκτέλεση
Θα χρησιµοποιήσουµε µία φόρµα δαχτυλίδι 28 εκ. Την βουτυρώνουµε πολύ καλά και πασπαλίζουµε στα τοιχώµατά της και γύρω γύρω µε λίγη παρµεζάνα ή φρυγανιά.

Σε ένα µπολ βάζουµε τη θρυµµατισµένη µυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά. Ανακατεύουµε πολύ καλά το µείγµα µε ένα κουτάλι. Αν θέλουµε το βάζουµε και στο µίξερ. Τέλος προσθέτουµε την παρµεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουµε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουµε.

Αδειάζουµε το µείγµα στη βουτυρωµένη φόρµα. Στρώνουµε την επιφάνεια µε την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουµε µε τις ροδέλες ελιάς.

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι µαλακό.

Σερβίρουµε αµέσως γιατί, όπως όλα τα σουφλέ, κάθεται και χάνει την οπτική µαγεία του. Η γεύση του έτσι κι αλλιώς είναι τέλεια!

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Share
Υλικά
600 γραμμ. μυζήθρα ανάλατη (φρέσκο ανθότυρο)250 γραμμ. γιαούρτι (μέτριο σε λιπαρά)3 αυγά χτυπημένα ελαφρά150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμοΛίγες ροδέλες ελιάς για το γαρνίρισμα Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέριΛίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους Προσθέστε στο shopping list

Δεν υπάρχουν σχόλια: