Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Συνωστισμός υποψηφίων σε καιρό κρίσης και… απαξίωσης


Συνωστισμός υποψηφίων σε καιρό κρίσης και… απαξίωσηςPDFΕκτύπωσηE-mail
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011
voylh2-2-thumb-large
Παρά την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και του ρόλου των βουλευτών, το...στριμωξίδι ενόψει εκλογών, πρόωρων ή στο τέλος της τετραετίας, δεν περιγράφεται!
Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, καθώς στην Συγγρού θεωρούν ότι μετά και την επιστροφή της τρόικας, την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης θα δοθεί το πράσινο φώς για προσφυγή στις κάλπες.
Όπως σημείωσε ανώτατο κομματικό στέλεχος της ΝΔ στο antistrofa.gr «όλα δείχνουν ότι μετά και την καταβολή της 6ης δόσης και την εσπευσμένη συζήτηση του προϋπολογισμού μέσα στον Οκτώβριο, κατά 90% το ΠΑΣΟΚ θα προκηρύξει εκλογές».
Ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη όλα δείχνουν ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει με τους νυν βουλευτές – που βρίσκονται σε θέση ισχύος καθώς έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στο ψηφοδέλτιο – αλλά και τους εν δυνάμει υποψηφίους να έχουν ξεκινήσει επαφές αλλά και να λειτουργούν ήδη τα πολιτικά τους γραφεία.
Παρ’ όλα αυτά αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο καθώς το «στριμωξίδι» τον υποψηφίων δεν έχει προηγούμενο. Η «όρεξη» των υποψηφίων έχει ανοίξει για τα καλά καθώς βλέπουν ότι η ΝΔ έχει το δημοσκοπικό προβάδισμα. 
Να θυμίσουμε ότι στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι θέσεις του ψηφοδελτίου είναι 20 από τις οποίες, λόγω ποσόστωσης, το 1/3 πρέπει να είναι γυναίκες. Δεδομένοι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θεωρούνται οι πέντε εν ενεργεία βουλευτές -βάσει καταστατικού -  δηλαδή οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Έλενα Ράπτη. Σε αυτούς που σίγουρα έχουν καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο με άνωθεν εντολή, καθ’ ότι συνομιλητές του Προέδρου, είναι οι Δημήτηρης Πανοζάχος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο Στράτος Σιμόπουλος αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων. Ακόμη ενισχυμένος εμφανίζεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά από την απόλυτη στήριξη από του βήματος της ΔΕΘ που του παρέσχε ο κ. Σαμαράς. Στους σίγουρους πρέπει να θεωρούνται ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός, ο  αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Τσάμης, η Άννα Ευθυμίου δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, η οποία συνομιλεί με υψηλόβαθμο στέλεχος της Συγγρού, η Λιάνα Γούτα, επικεφαλής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Γαρούφας.
Σε αναμονή από τη Συγγρού αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ βρίσκονται  ο επί τρεις εκλογικές αναμετρήσεις πρώτος επιλαχών Παναγιώτης Κοκκόρης όπως και ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής Βενιαμίν Καρακωστάνογλουη, η Βίκυ Ευταξά, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, η Άρτεμις Διαλυνά, η Ανθή Σαλαγκούδη δημοτική σύμβουλος και ο Κώστας Μαργαρίτης, ο οποίος δεν έχει πάρει ακόμη το «πράσινο φως» για τις επόμενες εκλογές.
Από τη ΝΔ πάντως βολιδοσκοπούνται για τις προθέσεις τους ο πρόεδρος του ΤΕΕ Τάσος Κονακλίδης, ο δικηγόρος Δημήτρης Κούβελας, γιος του πρώην δημάρχου και υπουργού Σωτήρη Κούβελα η αντιδημάρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Μαρίας Αποστολίδου, η περιφερειακή σύμβουλος Τζελίνα Μακραντωνάκη και η Μαρία Μήτσιου.
Βέβαια όλα θα κριθούν, πρώτον από την πρόθεση της ΝΔ για το ποσοστό ανανέωσης που θέλει να έχει στα ψηφοδέλτια της αλλά και από τον αν θα γίνει πράξει η δέσμευση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά και το άρθρο 21 με το οποίο γίνεται σαφές ότι η επιλογή υποψηφίων θα γίνεται από τα μέλη του κόμματος σε επίπεδο Νομού. 
Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ των εθνικών εκλογών του 2009
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ / ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΔΙΑΛΥΝΑ ΑΡΤΕΜΙΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΕΥΤΑΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)-ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ- ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
ΜΗΛΙΑΡΑ ΒΛΑΧΑΚΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΗ)-ΕΜΠΟΡΟΣ
ΝΟΥΚΑ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)-ΙΑΤΡΟΣ
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΑΚΚΑΛΗ ΝΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΤΣΙΤΣΑΜΗ ΕΛΕΝΗ-ΙΑΤΡΟΣ
ΦΕΛΙΚΙΔΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ-ΙΑΤΡΟΣ

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: