Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια έκρηξη οργής


Παγκόσμια έκρηξη οργής

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011, 10:45


Συντονιστείτε στο zougla radio

Κραυγή οργής και αγανάκτησης σε πλατείες 951 πόλεων εκφέρουν πολίτες 82 χωρών, οι οποίοι με την γροθιά υψωμένη,  καλούν τον κόσμο να ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία.

Σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, οι «αποφασισμένοι» πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε δρόμους και πλατείες: «Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα της παγκόσμιας διαμαρτυρίας με σύνθημα «15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Στη χώρα μας το ραντεβού έχει δοθεί για μία ακόμη φορά στην πλατεία Συντάγματος, στις 18:00 το απόγευμα, με συγκέντρωση, συναυλία, καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον», τονίζεται χαρακτηριστικά και αφού υπογραμμίζεται ότι «η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας», καλούνται όλοι να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην πανελλαδική και πανεργατική απεργία, με νέα συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, οι «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), συναντούν τους Ισπανούς «Indignados» και τους Βρετανούς «Occupy London Stock Exchange».

Οι συγκεντρώσεις ανά τον κόσμο
Λονδίνο
Λονδίνο
Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η συγκέντρωση των (Occupy London Stock Exchange) στο City, την οικονομική καρδιά του Λονδίνου. Οι διοργανωτές λένε ότι ζητούν «πραγματική δημοκρατία τώρα» και οι αποφάσεις να παίρνονται με γνώμονα τα δικαιώματα των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες εκφράζουν αλληλεγγύη στους λαούς της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και όπου αλλού ξεσηκώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και οι Ελβετοί «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ζυρίχης, έδρας όλων των μεγάλων τραπεζών.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν την Ταϊβάν στην περιοχή που αποτελεί το οικονομικό κέντρο της πόλης και είναι γνωστή ως Ταϊπέι 101. Στη Μανίλα των Φιλιππίνων περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία σε ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα «Καταλάβατε την Wall Street».

Δεν υπάρχουν σχόλια: