Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η Αγγλία προετοιμάζεται για τυχόν κατάρρευση του ευρώ.


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Η Αγγλία προετοιμάζεται για τυχόν κατάρρευση του ευρώ.


Η κυβέρνηση της Αγγλίας επεξεργάζεται εναλλακτικά σενάρια και προετοιμάζεται για την περίπτωση που καταρρεύσει η Ευρωζώνη, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι το βλέπει πολύ πιθανό πλέον.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας κ. Ντεϊβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του στο BBC, κάλεσε την Γερμανία να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για την διάσωση του ευρώ, διαφορετικά...
πρόβλεψε πως η ευρωζώνη θα διαλυθεί. Ως μια από τις ενέργειες την οποία προδιόρισε ότι πρέπει να κάνει η Γερμανία, είναι να αφήσει στην ΕΚΤ να λειτουργήσει ουσιαστικά και να πάψει να είναι διακοσμητική. 

Πρότεινε δε προς την ΕΚΤ να εκδώσει ευρωομόλογα και να εκτυπώσει καινούργιο χρήμα, προκειμένου, όπως είπε να περάσει στις αγορές το μήνυμα ότι η ΕΕ θέλει πραγματικά να σώσει το ευρώ.

Όπως είναι κατανοητό όμως, καμία από τις δύο προτάσεις του κ. Κάμερον δεν συμφέρει την Γερμανία και επομένως η κατάσταση της Ευρωζώνης θα συνεχίσει επιδεινούμενη, μέχρι τη στιγμή που κάποιο κράτος, θα πει πρώτο ότι αποχωρεί από το ευρώ και εκεί θα τελειώσει όλο το παραμύθι. Και μάλιστα, όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: