Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τεράστιες αυξήσεις αποδοχών σε εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς


Τεράστιες αυξήσεις αποδοχών σε εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούςΕκτύπωσηE-mail
30-11-2011 15:06:16
18
Τεράστιες αυξήσεις, στις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ποσοστιαία θα κυμανθούν μεταξύ 150-200% (!), με ταυτόχρονη αύξηση από 50-70% στις συντάξεις των αποστράτων, ανακοινώθηκαν όχι βέβαια στην Ελλάδα, αλλά στη Ρωσία, από το τηλεοπτικό κανάλι των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Zvezda TV.Συγκεκριμένα, θα αυξηθούν κατά 200% οι μισθοί από το επίπεδο του επαγγελματία οπλίτη, μέχρι το επίπεδο του ταγματάρχη, κατά 180% από τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη μέχρι τον βαθμό του ταξίαρχου και κατά 150% για τους στρατηγούς. Πάντως αυτό που δίνει το μέτρο της πολιτικής μέριμνας προς τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ότι οι εξαγγελίες δεν αφορούν μόνο τους εν ενεργεία, αλλά και τους απόστρατους, οι οποίοι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση.
Σε δηλώσεις του, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεβ, τόνισε ότι "Μετά από μια περίοδο που περάσαμε δυσκολίες και έπρεπε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της χώρας, αφού ξεχρεώσαμε όλα τα δάνειά μας τώρα μπορούμε να αποκαταστήσουμε την μισθολογική αδικία που υπονόμευε το αξιόμαχο του στρατεύματος αλλά και το κίνητρο των Ρώσων πολιτών να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας".
Στην Ελλάδα, όταν είχαμε λεφτά (από τα δάνεια) ο μισθός ενός αξιωματικού, π.χ. ταγματάρχη, ήταν του ίδιου ύψους με την αξία που είχαν τέσσερα λάστιχα σε ένα πολυτελές αμάξι. Τώρα οι μέσες ετήσιες αποδοχές των ενεργεία στελεχών δεν ξεπερνούν τα δύο λάστιχα και το κόστος ζωής είναι εκεί που ξέρουμε και βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Αλλά σε κάποιες χώρες, όπως η Ρωσία, που έχουν όραμα και πολιτική ασφάλειας (το ίδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ) φροντίζουν γι' αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλεια των εθνών τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: