Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Απόρρητη έκθεση ΕΕ και ΕΚΤ αποκαλύπτει η Βρετανική Guardian για την Ιταλία – Κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία!


New post on www.olympia.gr

Απόρρητη έκθεση ΕΕ και ΕΚΤ αποκαλύπτει η Βρετανική Guardian για την Ιταλία – Κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία!

by economikos
Μετά το χθεσινό Eurogroup και την απόφαση των ευρωπαίων αξιωματούχων να ενισχύσουν τα κεφάλαια της ΕΕ με τη συμβολή του ΔΝΤ, η βρετανική εφημερίδα Guardian έφερε στο φως απόρρητη έκθεση των ΕΕ και ΕΚΤ που αποκαλύπτει ότι η Ιταλία κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.
Με το κόστος δανεισμού να κινείται σε δυσθεώρητα επίπεδα, πάνω από 7%, η Ιταλία πιέζεται συνεχώς από τις αγορές. Στις τελευταίες δημοπρασίες ομολόγων, το επιτόκιο δανεισμό σε πολλές περιπτώσεις τριπλασιάστηκε, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο στο οικοδόμημα της ευρωζώνης.
Μάλιστα, η απόρρητη έκθεση φέρεται πως παρουσιάστηκε και στους υπουργούς Οικονομικών στο χθεσινό Eurogroup.
Σύμφωνα με αυτήν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση και την φοροδιαφυγή, την ώρα που υπάρχει κίνδυνος για κρίση κρατικής ρευστότητας.
«Η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα αυξάνουν τον κίνδυνο μίας αυτοτροφοδοτούμενης φυγής από τους κρατικούς τίτλους της χώρας. Η συνεπακόλουθη κρίση ρευστότητας θα μετατραπεί σε κρίση φερεγγυότητας της οποίας οι επιπτώσεις για τις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης θα είναι πολύ έντονες δεδομένης της έκθεσης στην ιταλική οικονομία» αναφέρει το έγγραφο.Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: