Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτινή απογείωση! 21/12/2011


Γιορτινή απογείωση! 21/12/2011

  
Εκτύπωση
Οι δείκτες αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα και τα φώτα έχουν ανάψει αλλάζοντας την όψη της πόλης­. Οι αρνητικές σκέψεις μένουν στην άκρη και το feel­good κλίμα μάς παρασύρει στο πνεύμα των Χριστουγέννων για να βγάλει από μέσα μας τη θετική διάθεση. Εκδηλώσεις, θεάματα και δραστηριότητες μας μαγνητίζουν και μας γεμίζουν με αισιοδοξία και χαρά. 
Σε πάρκα, δρόμους, θέατρα, λούνα παρκ, παγοπίστες, η πόλη είναι έτοιμη να γιορτάσει και τα παιδιά ήδη απολαμβάνουν τη λαμπερή της εικόνα. Μπορεί φέτος στο Σύνταγμα και στην Κοτζιά να μην έχουν στηθεί επιβλητικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, όπως αυτά που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, θα διαπιστώσετε όμως ότι οι πλατείες είναι έτοιμες για γιορτινή… χρήση. Στο στολισμό τους, μάλιστα, έβαλαν ένα χεράκι και οι μαθητές των σχολείων της Αθήνας οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, δημιούργησαν τα δικά τους υπέροχα στολίδια. Στις παραπάνω δύο πλατείες, στην Τεχνόπολη και σε ακόμη δεκαεπτά γειτονιές της πόλης, και με το σύνθημα «Συμμετοχή - Αλληλεγγύη - Αισιοδοξία», ο Δήμος Αθηναίων έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Αναλόγως εορταστική είναι, φυσικά, και η ατμόσφαιρα στους μεγάλους υπαίθριους παιδότοπους. Στα Αηδονάκια, το λούνα παρκ της Λεωφ. Κηφισίας, ένα τρενάκι με αφετηρία το Χριστουγεννιάτικο Χωριό γίνεται το μέσο για ένα φανταστικό sightseeing στη χώρα του Αϊ-Βασίλη, ενώ το Allou! Fun Park ενισχύει τον ούτως ή άλλως παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του με πολλά happenings. Τα θέατρα διαμορφώνουν το πρόγραμμα των παραστάσεών τους για να απολαύσετε κλασικά παραμύθια, χριστουγεννιάτικες ιστορίες, περιπέτειες που γέννησε η φαντασία παλιών και σύγχρονων παραμυθάδων, μουσικές παραστάσεις καθώς και τον πάντα επίκαιρο Καραγκιόζη σε χριστουγεννιάτικες σκανταλιές. Αλλά και από τα σινεμά δεν θα λείψει η γιορτινή αύρα, με ταινίες που, ενώ είναι φτιαγμένες για παιδιά, τις χαίρεται ολόκληρη η οικογένεια. Ο Άγιος Βασίλης έχει χίλιους τρόπους για να μοιράσει τα δώρα του στα εμπορικά κέντρα. Στα περισσότερα έχουν στηθεί ήδη οι πάγκοι στους οποίους οι επίδοξοι καλλιτέχνες (των εικαστικών αλλά και της… ζαχαροπλαστικής) θα φτιάξουν, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, τις δικές τους δημιουργίες. Τα μουσεία έχουν ανοίξει και αυτά τις πόρτες τους και σας περιμένουν να φτιάξετε τα γούρια για το 2012, ευχετήριες κάρτες και τα δικά σας στολίδια. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας και στις παγοπίστες της πόλης. Στη Μαρίνα Φλοίσβου έχει στηθεί φέτος ένα Πειρατικό Χωριό, όπου ο Άγιος Βασίλης αναμένεται να καταφθάσει από τη θάλασσα. Στο Oneiro Christmas Park στο προαύλιο του Ζαππείου, αφού χαρείτε το πατινάζ στο παγοδρόμιο, θα στροβιλιστείτε στο πολύχρωμο λαμπερό καρουζέλ. Εκπλήξεις και δράση σάς περιμένουν και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που βρίσκεται έξω από το Θέατρο Μπάντμιντον. Μετά το παιχνίδι στο mega θέατρο της πόλης θα δείτε μεγάλες ­διεθνείς παραγωγές, όπως ο ­«Καρυοθραύστης» και «Η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια».
Ακολουθήστε, λοιπόν, το αστέρι που λάμπει πάνω από την πόλη, σημάδι μιας ιδιαίτερα σημαντικής στιγμής, και αποτρέψτε με την καλή σας διάθεση τους καλικάντζαρους να «πριονίσουν» το δέντρο που κρατά την ισορροπία της Γης και ταυτόχρονα την αισιοδοξία μας. Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε ιδέες και προτάσεις για να οργανώσετε τις εξόδους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: