Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μέρκελ: Αυστηρή πειθαρχία το αντίδοτο στην κρίση...


Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Μέρκελ: Αυστηρή πειθαρχία το αντίδοτο στην κρίση...


Η επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα πάρει χρόνια είπε στη γερμανική Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ, αναφέροντας τους βασικούς άξονες των γερμανικών θέσεων, όπως θα παρουσιαστούν στη σύνοδο Κορυφής.
 Η Γερμανία και η Γαλλία λαμβάνουν μέτρα για να διαμορφωθεί μια δημοσιονομική ενοποίηση με μεγαλύτερη εποπτεία στους προϋπολογισμούς συγκεκριμένων χωρών, δήλωσε....
η Γερμανίδα καγκελάριος.
 «Δεν μιλάμε πλέον απλώς για μια δημοσιονομική ένωση, αλλά για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ώστε να επιτευχθεί μια τέτοια ένωση», δήλωσε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ο στόχος της, από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, είναι η αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, «προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση μεταξύ μελών και μη μελών της Ευρωζώνης», μέσω της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών θεσμών.
Η κ. Μέρκελ τόνισε την ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις από τη σύνοδο του Οκτωβρίου, ενώ ζήτησε αυτόματες κυρώσεις σε ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων της ΟΝΕ.

Επίσης, δήλωσε ότι είναι εξωφρενικό να ακούγεται ότι η Γερμανία θέλει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, τονίζοντας ακόμη ότι δεν μπορεί να αποφευχθούν οι αλλαγές στη συνθήκη ή η δημιουργία νέας συνθήκης.

Επανέλαβε την διαφωνία της για την έκδοση ευρωομολόγων, επισημαίνοντας ότι η από κοινού αντιμετώπιση των χρεών των κρατών της Ευρωζώνης δεν είναι λύση. Αυτή η συζήτηση για τα ευρωομόλογα «δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης» παρατήρησε.
Αντιθέτως, αυτό που η Ευρωζώνη χρειάζεται είναι μια νέα «Ένωση Σταθερότητας» με αυστηρότερο δημοσιονομικό έλεγχο και κανονισμούς για το χρέος.
Από:  citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: