Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
26/12/2011 1:59:00 μμ
       (2) (2)

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Συγγρού για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων. Μάχη στις τρεις περιφέρειες της Αττικής αλλά και του Πειραιά. Προσπάθεια ανανέωσης από τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής επιθυμεί να εντάξει στα «γαλάζια»ψηφοδέλτια πολλά νέα πρόσωπα.

Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Η λίστα φαίνεται ότι έχει συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο εµπιστοσύνης των πολιτών της εκλογικής περιφέρειάς του. Στην ίδια περιφέρεια έντονο είναι το άρωµα γυναίκας. Έχουν πυκνώσει ήδη τις συναντήσεις και τις επαφές τους η κυρία από την οµάδα των «πέντε», Ελίζα Βόζεµπεργκ, η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο -και στα κοινοβουλευτικά έδρανα- η Ελενα Κουντουρά. Η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει πάρει στα χέρια της εδώ και ένα χρόνο το χρίσµα από τον Α. Σαµαρά, ξεκίνησε την προεκλογική µάχη η Ευγενία Τσουµάνη-Σπέντζα (νυν βουλευτής Επικρατείας), ενώ παραµένει ερώτηµα η συµµετοχή της Μαριέττας Γιαννάκου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος στοχεύει στην ανανέωση, έχει «καταλήξει» -όπως έχει γίνει γνωστό- σε τρία πρόσωπα που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο: Στον Νότη Μηταράκη, καθηγητή Οικονοµικών και αναπληρωτή τοµεάρχη Οικονοµίας, στον Βασίλη Κικίλια, και στον Μανώλη Αγγελάκα.
Οι συζητήσεις για τη συµµετοχή των Νικήτα Κακλαµάνη και Μανώλη Μαυροµµάτη συνεχίζονται.

Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Στην μεγαλύτερη «δεξαµενή» ψηφοφόρων το ψηφοδέλτιο θα έχει αέρα ανανέωσης αλλά και σκληρών «συµµαχιών». Από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. δεν υπάρχει καµία «διαρροή» για υποψηφιότητες, ωστόσο κοµµατικά στελέχη µεταφέρουν στον «ΤτΚ» την εικόνα που καταγράφεται από τη συµµετοχή πολιτικών προσώπων σε κοµµατικές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Η κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει: εδώ θα δώσει και την επόµενη µάχη του σταυρού η οµάδα των «φιλελευθέρων» (Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης) και αποµένει να επισηµοποιηθεί η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου.

Το ερώτηµα σχετικά µε την υποψηφιότητα του Πάνου Καµµένου µεγαλώνει, καθώς η «λάιτ» διαγραφή του (από την Κοινοβουλευτική Οµάδα και όχι από το κόµµα) προµήνυε την επιστροφή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο την προεκλογική περίοδο

Αντίβαρο -κατά τα «γαλάζια» στελέχη- θα αποτελέσει η νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μανώλη, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει την προεκλογική µάχη ο Νίκος Κωστόπουλος (γιος του πρώην υπουργού Δηµήτρη Κωστόπουλου), η Βασιλική Τζότζολα, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, η Αννα Καραµανλή, ο Δηµήτρης Κούκης, ο Παναγιώτης Καρελάς, η Τάνια Ιακωβίδου και η Κατερίνα Παπακώστα. Η νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος µετά από 18 χρόνια «µετακινείται» από την εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας.

Ερώτηµα παραµένει αν θα είναι υποψήφιος ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ κυκλοφορούν τα ονόµατα του πρώην δηµάρχου Αιγάλεω Δηµήτρη Καλογερόπουλου και του Γιώργου Βερναδάκη. Η µάχη θα είναι σκληρή, καθώς από τη Ν.Δ. εκλέγονται στη Β’ Αθηνών οι Βαγγέλης Μεϊµαράκης, Γεράσιµος Γιακουµάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας και Αργύρης Ντινόπουλος.

ΑΤΤΙΚΗ

Η Ν.Δ. στοχεύει στην ανανέωση και το τοπίο σταδιακά ξεκαθαρίζει. Τα νέα πρόσωπα είναι ο Πάνος Λειβαδάς, ο Θανάσης Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής Μάκης Γάκης και ο Στέφανος Αγιάσογλου. Συζητείται πάντως το όνοµα του Πέτρου Δούκα και -σύµφωνα µε το παρασκήνιο- πιθανότατα θα είναι υποψήφιος.

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η νέα υποψηφιότητα είναι του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων, ενώ κυκλοφορεί έντονα το όνοµα του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Εµπόρων Ελλάδος, αλλά και του πρώην ΟΝΝΕΔίτη και µέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος Πέτρου Αρβανίτη. Επίσης ακούγεται η υποψηφιότητα του δηµοτικού συµβούλου Πειραιά Νίκου Βλαχάκου, αδελφού του Παναγιώτη Βλαχάκου που χάθηκε στα Υµια, και του Κώστα Κατσαφάδου. Αινιγµατική εµφανίζεται η στάση του Πέτρου Μαντούβαλου.

Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι τοπικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη έχει κλειδώσει. Έντονη προεκλογική µάχη έχουν ξεκινήσει ο νυν βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Βασίλης Βουγιουκλάκης.

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θα συναντηθούν «παλιοί» και νέοι. Υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Καραµανλής όπως επίσης και οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη, ενώ νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του επιχειρηµατία Στράτου Σιµόπουλου. Όλα δείχνουν ότι στο κυνήγι του σταυρού θα µπουν ο υφυπουργός Υγείας Δηµήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δηµήτρης Πανοζάχος.

Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού, του Παναγιώτη Κοκκόρη και του Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, ενώ κυκλοφορεί το όνοµα του Κώστα Μαργαρίτη. Μια θέση στη λίστα -πιθανότατα- θα έχουν οι Λιάνα Γούτα, Αννυ Ευθυµίου, Δηµήτρης Κούβελας και Στάθης Κωνσταντινίδης. Κοµµατικά στελέχη αναφέρουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους την Αρτεµη Διαλυνά και την Τζελίνα Μακραντωνάκη. Οι πιθανότητες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου φθίνουν µετά από την πρόσφατη δικαστική εµπλοκή του.

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκτός από τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη, στους σταθερούς υποψηφίους φέρονται να είναι ο πρώην αντινοµάρχης Γιάννης Παλαιστής, η Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Αρης Αραµπατζής. Υποψηφιότητα διεκδικούν οι Αδάµ Ρεγκούζας, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, Βασίλης Κανάκας, Γιάννα Τζάκη, Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυµεί και η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία προτιµά να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά η καταγωγή της -ο πατέρας της, Γιώργος, είναι πρώην βουλευτής και υπουργός- την… κατατάσσει στη Β’ Θεσσαλονίκης.


• Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: