Posted: 07 Jan 2012 05:15 AM PST
Υλικά
Για 3 άτομα
Βασικά συστατικά
μοσχάρι | μπριζόλα
3 κομμάτια τρυφερού και σιτεμένου κρέατος βοδιού από την Αργεντινή ή 3 μοσχαρίσιες μπριζόλες από το χασάπη της γειτονιάς
λίγο λάδι
για τη γαρνιτούρα:
1 πατάτα ψητή
λίγη sauce γιαούρτι
σκορδοβούτυρο
αρωματικά χόρτα
Διαδικασία
Λαδώνουμε τη σχάρα με ένα πινέλο και τοποθετούμε πάνω της τα 3 κομμάτια κρέατος. Η rare steak είναι έτοιμη πρώτη, καθώς την ψήνουμε και από τις 2 μεριές προσέχοντας να μην χάσει καθόλου από τους χυμούς της. Στην συνέχεια, μπορούμε να βγάλουμε από τη φωτιά την medium steak. Η well done steak παραμένει στη φωτιά την περισσότερη ώρα.
Σερβίρουμε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά, γαρνίροντας με πατάτα ψητή κομμένη στη μέση την οποία περιχύνουμε με τη sauce γιαουρτιού. Στο υπόλοιπο του πιάτου βάζουμε το σκορδοβούτυρο και τέλος στολίζουμε με αρωματικά χόρτα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου