| |||||||
Βαριές ποινικές ευθύνες καταλογίζουν οι εισαγγελείς που ερευνούν το σκάνδαλο της πλαστογράφησης του ελλείμματος της χώρας από τους ελεγκτές της τρόϊκας σε συνεργασία με την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και κατ'αυτό τον τρόπο ζητούν από την Βουλή των Ελλήνων την ποινική δίωξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργοο Παπακωνσταντίνου!
Η υπόθεση είναι τεράστια γιατί, έστω και κατ'αρχήν υπάρχουν ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο και να ακολουθήσει η οικονομική και πολιτική κατοχή της Ελλάδας!
Όπως χαρακτηριστικά μαναφέρουν στο έγγραφό του οι οικονομικοί εισαγγελείς, "Στο έγγραφο που έστειλαν στον εισαγγελέα του Α.Π. αναφέρουν: «από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις πρόεκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος».
Επίσης τονιζεται ότι: «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».
Στο πόρισμά τους που αποστέλλουν στη Βουλή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς (έτσι εξηγούνται και οι πιέσεις που οδήγησαν στην παραίτησή τους και η χθεσινή ανοίκεια επίθεση του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης στο πρόσωπό τους) ζητούν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου για συμμετοχή τους στην τεχνητή αύξηση του ελλείμματος, με απώτερο σκοπό την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.
Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο και από εκεί θα ταξιδέψει στην Βουλή.Οι δύο εισαγγελείς ζητούν να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όχι μόνο για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μέλη της τότε κυβέρνησης αλλά και τους τότε αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών. Η υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις 19 Σεπτεμβρίου, αφορά καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009. Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα. Οι εισαγγελείς παραθέτουν τα 18 ονόματα προσώπων που κατέθεσαν στην έρευνα: Ζωή Γεωργαντά, Νικόλαος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής της Διευθύνσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Κωνσταντίνος Σκορδάς, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Νικόλαος Χουντής, ευρωβουλευτής, Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος, Γεώργιος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γεώργιος Ρωμανιάς, οικονομολόγος, 'Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος, Σταύρος Μπεριάτος, τμηματάρχης του Τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών, Ανδρές Φιλίππου, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Αναστασία Πατεράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΑΕΠ, Γεώργιος Σημιγιάννης, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Στέλλα Μπαλφούσια, οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος, Επαμεινώνδας Μαριάς, καθηγητής πανεπιστημίου και Κυριάκος Σπαθαράκης. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Πεπόνης είχε αποστείλει κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, από τον οποίο ωστόσο δεν έλαβε ανωμοτί κατάθεση. Το διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη, μαζί με την ογκωδέστατη δικογραφία, χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Νίκο Παντελή, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή. Η έρευνα, την οποία είχε ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011 ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ζωής Γεωργαντά, προσέκρουσε σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προσώπων, «κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας», με βάση έγγραφα και ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν κατά την έρευνα. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr |
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
Στο εδώλιο Γ.Παπανδρέου & Γ.Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου