Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το ντοκουμέντο του εκβιασμού


Το ντοκουμέντο του εκβιασμού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 20:29


Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός
Το καθεστώς τρόμου το οποίο βίωναν τα θύματα των αδίστακτων τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, αλλά και η εξήγηση για την δυσεξήγητη «ομερτά» γύρω από την ύπαρξη της Μαφίας, αναδεικνύεται από την περίπτωση ενός επιχειρηματία που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr.
Ο Μ.Μ. ο οποίος έχει απευθυνθεί στις αστυνομικές Αρχές αλλά δεν έχει καταθέσει ενόρκως παρά μόνο προφορικά, δανείστηκε από το Μάρκο Καραμπέρη 40.000 ευρώ. Μέσα σε δυο χρόνια υποχρεώθηκε να επιστρέψει 80.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους, ποσά για τα οποία έδωσε στον «πατερούλη» τραπεζικές επιταγές ως εγγύηση.

Η ανακοπή
Στις 26 Αυγούστου 2010, το θύμα αντέδρασε. Προσπάθησε να σπάσει την ομερτά. Κατέθεσε αίτηση ανακοπής στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με κοινοποίηση στην Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την οποία γνωστοποιούσε ότι κινδύνευε να χάσει την κατοικία του από έκδοση διαταγών πληρωμής των ανωτέρω τραπεζικών επιταγών από τον Μάρκο Καραμπέρη.

Σύμφωνα με έγγραφο της ανακοπής ο Μ.Μ. κατονομάζει τους Μάρκο Καραμπέρη και τον υπάλληλο του, Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη, ως τοκογλύφους, από τους οποίους δανειζόταν με τοκογλυφικούς τόκους 10% μηνιαίως ή 120% τον χρόνο.

Στην τελευταία σελίδα της αίτησης ανακοπής ο επιχειρηματίας γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Καραμπέρη και του υπαλλήλου του για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθησιν όπως επίσης και αγωγή.

Δείτε την αίτηση ανακοπής


Το περίστροφο
Μια μέρα αργότερα, στις 27 Αυγούστου 2010, ο Μάρκος Καραμπέρης ενημερωμένος για την αίτηση ανακοπής του Μ.Μ. τον κάλεσε στο γραφείο του για να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

Όταν ο γνωστός επιχειρηματίας πηγαίνει στο ραντεβού, παρουσία των Δημήτρη Λαμπάκη και του δικηγόρου του Μ.Μ., ο Καραμπέρης τοποθετεί πιστόλι στο κεφάλι του και εκβιαστικά τον αναγκάζει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναιρούνταν τα καταγγελλόμενα της αίτησής ανακοπής.

Ο Μ.Μ. δεν καταγγέλλει το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές αλλά υπογράφει τη δήλωση με την αιτιολογία ότι όλα όσα είχε ισχυρισθεί μια ημέρα νωρίτερα, ήταν αποκυήματα της φαντασίας του προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να αποπληρώσει τα νόμιμα χρέη του στον Καραμπέρη.

Δείτε την υπεύθυνη δήλωση


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Αστυνομία ο Μ.Μ. το έγγραφο της ανακοπής κοινοποιήθηκε πρώτα στον Μάρκο Καραμπέρη με αποτέλεσμα μια μέρα μετά να τον απειλήσει με περίστροφο.

Η ιστορία του επιχειρηματία συνεχίζεται, αφού στις 31 Αυγούστου 2010 ο Μ.Μ μεταβαίνει στο γραφείο του δικηγόρου του και καταθέτει έκθεση παραίτησης από το δικόγραφο της αίτησης ανακοπής που είχε καταθέσει πριν πέντε μέρες στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 21:18

Δεν υπάρχουν σχόλια: