Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Έγκλημα Κουτρουμάνη!


Έγκλημα Κουτρουμάνη!

"Εύγε" στο κράτος! Αφού είναι ανίκανο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, κόβει επιδόματα και φάρμακα σε 350 μεταμοσχευμένους ήπατος - ανάμεσά τους και 35 παιδιά από 3 μηνών έως 12 ετών! 
Στο στόχαστρο της ανάλγητης κυβέρνησης έχουν μπει και οι οροθετικοί πάσχοντες από τον ιό του ΑIDS αλλά και οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία! 
Μετά τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μισθωτούς, λοιπόν, η κυβέρνηση για να...κάνει οικονομία, στρέφει «τα πυρά της» και στις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνημειώνεται το ποσοστό αναπηρίας σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση ήπατος από 80% σε 10%, με συνέπεια να περιορίζονται επιδόματα, φάρμακα αλλά και κάθε είδους παροχές. 
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑΡΧΩ), τα μέλη του οποίου εξηγούν: "Τα ποσοστό αναπηρίας αναπροσαρμόζεται από 50% έως 67% για τον πρώτο χρόνο μετά την πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης και από τον δεύτερο χρόνο σε 10%". 
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς λαμβάνουν εφ’ όρου ζωής φάρμακα προκειμένου να διατηρήσουν και το μόσχευμά τους και για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
Ακόμη μειώνεται το ποσοστό αναπηρίας στους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία από 65% σε 50%, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν τη φαρμακευτική τους αγωγή που στοιχίζει 3.000 ευρώ τον μήνα! 
Επιπλέον την ώρα που το AIDS θερίζει στη χώρα μας (αύξηση 53% στον γενικό πληθυσμό και 1.260% στους χρήστες ναρκωτικών) το υπουργείο Εργασίας αφαιρεί την πρόσβαση των οροθετικών σε κοινωνικές παροχές και αναπηρικές συντάξεις. 
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, μόνον όσοι βρίσκονται σε τελικό στάδιο AIDS θα εντάσσονται στα εν λόγω προγράμματα! Τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ACT UP HELLAS, ήδη πολλοί ασθενείς του φονικού ιού εκδιωκόμενοι από τη δουλειά τους διακόπτουν τη θεραπεία τους, με στόχο την επιδείνωση της υγείας τους για να διατηρήσουν το επίδομα των 700 ευρώ, η υπουργική αυτή απόφαση "σπρώχνει" τους οικονομικά αδύναμους ασθενείς -που πιθανόν θα ήθελαν να το παλέψουν, αλλά δεν αντέχει η τσέπη τους τη θεραπεία- στο... τέλος!
Ρίτα Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια: