Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής σε όλα τα ευρωπαϊκά ομόλογα


Ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής σε όλα τα ευρωπαϊκά ομόλογα

web only
20/01/2012  08:46
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) θα περιλαμβάνουν όλα τα ευρωπαϊκά ομόλογα που θα εκδοθούν μετά την ενεργοποίηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM), ενώ πρακτικά αυτό που διαφαίνεται από το νέο προσχέδιο της συνθήκης για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης, που έχουν στη διάθεσή τους τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι το ότι εφεξής «διάσωση» και κεφάλαια αρωγής θα δίνονται ΜΟΝΟ σε όσα κράτη – μέλη της ΕΕ θα έχουν προσυπογράψει το «γαλλογερμανικής έμπνευσης» νέο δημοσιονομικό σύμφωνο!

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Δευτέρα θα συζητηθεί η συνθήκη για τον ESM στην οποία προβλέπεται πως ο Μηχανισμός θα προστρέχει σε βοήθεια ενός κράτους μέλους «μόνον εφόσον αυτό έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες έγκρισης του νέου δημοσιονομικού συμφώνου της Ε.Ε.».

Σε πρώτη φάση τα κεφάλαια του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, θα παραμείνουν στα 500 δισ. ευρώ, αλλά το Μάρτιο θα επανεξεταστεί το ύψος του Ταμείου.

Εφόσον όλα αυτά εγκριθούν από το Eurogroup της Δευτέρας, τότε θα χρειαστεί μόνον η τυπική έγκρισή τους από τους ηγέτες των κρατών μελών στη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: