Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Γενικά αίθριος καιρός, στα νότια νεφώσεις


Γενικά αίθριος καιρός, στα νότια νεφώσεις

Την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και μόνο στα νότια το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Από αργά το απόγευμα πάντως στα δυτικά και τα βόρεια θα αρχίσει να συννεφιάζει. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. 
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αίθριος θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη Μακεδονία, και τη Θράκη από το βράδυ όμως θα έχουμε νεφώσεις και τη νύχτα στη Μακεδονία ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις  Κυκλάδες προβλέπονται αρχικά νεφώσεις και ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός βόρεια νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα, από το απόγευμα όμως θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: