Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

O έρωτας στα χρόνια του Facebook... θέλει passwords!


O έρωτας στα χρόνια του Facebook... θέλει passwords!

N.Y.Times: O έρωτας στα χρόνια του Facebook... θέλει passwords!
Τα νεαρά ζευγάρια της ψηφιακής γενιάς έχουν βρει νέους τρόπους να εκφράζουν την αφοσίωσή τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, έχει γίνει μόδα οι νέοι να ανταλλάσσουν μεταξύ τους κωδικούς e-mail και Facebook σε ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον σύντροφό τους.
Φυσικά και γνωρίζουν ότι αυτή η κίνηση ενέχει κινδύνους, ειδικά αν μια σχέση τελειώσει άδοξα, όμως αυτό το ρίσκο είναι που κάνει το συμβολισμό των κοινών passwords τόσο δυνατό.

«Είναι σημάδι εμπιστοσύνης», λέει στους New York Times η Tiffany Carandang, η οποία αποφάσισε πριν μήνες με το αγόρι της να μοιραστούν τους προσωπικούς κωδικούς τους στο Facebook.
«Δεν έχω τίποτα να κρύψω από κείνον, ούτε εκείνος από μένα. Ξέρω ότι δε θα έκανε ποτέ κάτι για να βλάψει την εικόνα μου», προσθέτει.
Υπάρχουν όμως πολλές ιστορίες νεανικών σχέσεων που κατέληξαν σε εκδικητικά και προσβλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα, προσωπικές φωτογραφίες να αποκαλύπτονται σε κοινούς γνωστούς και οι περισσότεροι να μετανιώνουν που δεν άλλαξαν εγκαίρως τους κωδικούς τους.
Μάλιστα, σε τηλεφωνική έρευνα που διεξήγαγε το 2011 το Pew Internet and American Life Project προέκυψε ότι το 30% των εφήβων που χρησιμοποιούσαν τακτικά το ίντερνετ είχαν αποκαλύψει κάποιον προσωπικό κωδικό τους σε φίλο ή σύντροφο.
Τέλος, το άρθρο αναφέρεται και σε μια άλλη ενδιαφέρουσα πρακτική:Συμφοιτητές και κολλητοί φίλοι ανταλλάζουν κωδικούς στο Facebook και ο ένας αλλάζει το password του άλλου ώστε να μην μπορεί να μπουν. Γιατί; Για να διαβάσουν για την εξεταστική και να μην χάνουν χρόνο στο κοινωνικό δίκτυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: