Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ 51%!


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ 51%!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 8, 2012

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

Ενώ ο Έλληνας  βλέπει, από την μια μεριά  να ισοπεδώνονται τα πάντα, να φτωχαίνει κάθε μέρα ,  από την άλλη  παρακολουθεί το σόου των συναντήσεων της τριάδας με το δοτό πρωθυπουργό που προσπαθούν να μας σώσουν, έρχεται το νέο γκαλόπ του ΣΚΑΙ, ξέρετε ο μνημονιακός σταθμός που από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι φίλοι μας οι Γερμανοί , να μας δείξει που πάνε κατά την γνώμη του τα πολιτικά πράγματα σε σχέση με τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς. Φυσικά το έχετε   διαβάσει και θα έχετε ακούσει πολλές αναλύσεις.

Αυτό το γκάλοπ θα προσπαθήσω να το σχολιάσω, από την πλευρά του απλού πολίτη,   ο οποίος ενώ δεν ξέρει τι θα  του ξημερώσει αύριο , τα κανάλια και οι μεγάλοι αναλυτές προσπαθούν με αυτά τα κατασκευασμένα γκάλοπ να τον κατευθύνουν εκεί που αυτά θέλουν, δηλαδή στα ίδια αλλά με άλλη φορεσιά.

Θα ξεκινήσω από την καταγραφή δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.

Πρώτος μακράν ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ  με  51% . Μάλιστα 51%. Ποιος; Ο άοσμος,  ο άχρωμος, ο πουθενάς , έχει το 51%. Φαίνεται οι κανάλαρχες,  βλέποντας ότι οι παρόντες αρχηγοί έχοντας χάσει κάθε επαφή με τον λαό,  κατασκευάζουν  ένα νέο δημοφιλή αρχηγό εύκολα  διαχειρήσημο,  διότι φοβούνται μην πως βγει το νέο που θέλει ο Έλληνας, θέμα χρόνου να   βγει,  προσπαθούν δε έτσι  να σου πουν . Φίλε να το νέο που θέλεις.  Το δείχνουν τα γκάλοπ. Μην κουράζεσαι να ψάχνεις αλλού,  εδώ τον έχω στα πόδια σου. Αυτήν την εξήγηση δίνω φίλε μου, αν έχεις πες την, διότι ξαφνικά ο πουθενάς  γίνεται δημοφιλέστερος.

Πάμε στην ΝΤΟΡΑ. Το 19%  των ερωτηθέντων την θέλει αλλά μόνο το 2% θέλει το κόμμα της! Κατάλαβες το δούλεμα των καναλιών;

Έχουμε τώρα τον κονφρερασιέ  ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. Του δίνουν λέει 25% αλλά  το   κόμμα του , το προσωπικό δηλαδή, μόνο 5%! Φαίνεται οι ερωτηθέντες του έδωσαν τέτοιο ποσοστό λόγω των χορευτικών που κάνει αλλά και οι ατάκες που πετάει και τον διασκεδάζει.  Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Για Ζήκος καλός είναι. Για τίποτε

άλλο όχι.

Ο Τσίπρας αδικείται με το 41% σε σχέση με τον άγραφο ΚΟΥΒΕΛΗ. Πραγματικά αδικείται το ίδιο θα έλεγα και η κοντοκλώσσα,ΠΑΠΑΡΗΓΑ,  όπως την λέει ένας φίλος. Και  οι δύο αδικούνται μπρός στο νέο φρούτο που θέλουν τα κανάλια σαν ανάχωμα προς τους άλλους ειδικά για τον  ΤΣΙΠΡΑ. Ξέρουν αυτοί τι κάνουν αλλά δεν θα τους περάσει.

Πάμε στους δύο αρχηγούς. Ναι αυτοί που στηρίζουν τον δοτό και τις αγορές.

Για το μεν ΓΙΩΡΓΑΚΗ , βασικός υπεύθυνος για ότι τραβάμε και ότι χειρότερο θα τραβήξουμε το ότι υπάρχει ένα 9% που τον θεωρεί δημοφιλή είναι θέμα γιατρών και όχι δικό μου. Δεν συμφωνείς ; Όσο για το ΠΑΣΟΚ και το 9% που παίρνει πολύ του είναι. Ακόμη κρατάνε  λόγω αθρόων διορισμών στις ΔΕΚΟ αλλά  με τις απολύσεις που θα έρχονται  θα πάει στα αζήτητα.

Και κλείνω με ΣΑΜΑΡΑ.  Του δίνουν 31% . Πάλι καλά μπορούσε και χειρότερα. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε με αντιμνημονιακό  λόγο,  χρόνο με τον χρόνο απέδειξε ότι.  ή δεν κάνει για ηγέτης να πάρει την χώρα στην πλάτη του και να την βγάλει από τον στραγγαλισμό της χώρας ή τον είχαν έτοιμο όταν ο ΓΑΠ θα τους είναι άχρηστος να τον φέρουν  και με το προφίλ του αντιμνημονιακού να ηρεμήσει ο Έλληνας.

Ο Σαμαράς χάνει την ευκαιρία να γίνει ηγέτης. Αποδεικνύεται ένα συνηθισμένος πολιτικός όπου σαν και εαυτόν έχουμε και άλλους μπορεί και καλύτερους. Αν δεν ήταν αρχηγός της ΝΔ που κρατάει προς το παρόν, γιατί θέμα χρόνου είναι η κατηφήφορα  αν συνεχίσει να αποδέχεται τις προσταγές της τρόικας, αμφιβάλλω αν είχε αυτά τα ποσοστά! Πολύ αμφιβάλλω.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να φέρει τα πάνω  κάτω. Θέλει η δεν μπορεί . Διαλέγεις και παίρνεις.

Το γκάλοπ  του ΣΚΑΙ κινείται βάσει των συμφερόντων των καναλαρχών.  Μπροστά  η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ δεν πουλάει άρα στείλτο εκεί που το αξίξει,  αλλά ας βάλουμε τώρα Κουβελη μήπως μας ξεφύγει κανείς άλλος.

Αλλά εκτός των  άλλων, διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό,  πάντα βάσει του γκάλοπ. Η νέα χρεοκοπημένη βουλή,  θα είναι 50% οι από εδώ και 50% οι από εκεί,  με προβάδισμα να έχουν οι από εκεί.

Υ.Γ. ΤΣΙΠΡΑΣ 41% , ΣΑΜΑΡΑΣ 31% δίκαιο το σκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: