Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση στην Βουλή


Ένταση στην Βουλή

Αντιπαραθέσεις πυροδότησε στην ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία στο Eurogroup για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας. Στη διάρκεια συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους ηγέτες.



Παράλληλα, ο ΛΑΟΣ εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμφωνία των Βρυξελλών, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο, Αλ. Χρυσανθακόπουλο να δηλώνει πως «αυτό που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα, δεν είναι η Αριστερά, αλλά ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός».



Σε παράλληλο επίπεδο κινήθηκε και η αντιπαράθεση του υπουργού Μεταφορών -και μέλους πλέον της ΝΔ- Μάκη Βορίδη, με την παλιά του κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ.


Από την πλευρά του, αναφερόμενος στη συμφωνία ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας απέφυγε τους θριαμβευτικούς τόνους που είχε χρησιμοποιήσει μετά το πρώτο Μνημόνιο εκτιμώντας, ωστόσο, ότι «παρατείνει την ελπίδα, βασισμένη στις οδύνες του ελληνικού λαού».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μουσουρούλης υπογράμμισε με την σειρά του: «Δεν δικαιολογούνται πανηγυρισμοί, έστω επειδή αποφύγαμε μιαν άτακτη χρεωκοπία. Το μόνο θετικό, είναι η ελπίδα με την διαγραφή των 100 δισ. ευρώ».


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: