Το γεγονός ότι μια τόσο μικρή, οικονομικά ασθενής και χρόνια κακοκυβερνημένη χώρα μπόρεσε να φέρει τόσες δυσκολίες αποδεικνύει πόσο εύθραυστο είναι το οικοδόμημα του ευρώ, υποστηρίζουν οι Financial Times.
Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις λέει το απόφθεγμα. Και μια γελοιογραφία περιγράφει την πραγματικότητα καλύτερα, ίσως, και από χίλιες αναλύσεις. Η γελοιογραφία που συνοδεύει το άρθρο των FT είναι χαρακτηριστική: ο Λ. Παπαδήμος μέσα στο ναό της Ακρόπολης κατακρημνίζεται, ωθούμενος στο χείλος του γκρεμού από την ίδια την Ευρωζώνη, με πρωτοστάτη την Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, αν και η Ελλάδα πέφτει, το έδαφος κάτω από την υπόλοιπη Ευρωζώνη κάθε άλλο παρά συμπαγές είναι, είναι γεμάτο ρωγμές.
«Γιατί η Ελλάδα -μια τόσο μικρή χώρα που αντιστοιχεί μετά βίας στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης προκαλεί τέτοιο πονοκέφαλο;» διερωτάται αρθρογράφος των Financial Times. Καταθέτει, μάλιστα, το ερώτημα εάν θα ήταν καλύτερα να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να βγει από την Ευρωζώνη «παρά να πληρώνουμε επίμονα μια χώρα που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα δεινά που η ίδια έχει προκαλέσει στον εαυτό της».
Όπως αναφέρει, ωστόσο, η αναταραχή που έχει προκαλέσει η -έστω και επαπειλούμενη- χρεοκοπία της χώρας αποδεικνύει πόσο σοβαρές συνέπειες θα μπορούσε να έχει η κατάρρευσή της. Το γεγονός ότι μια τόσο μικρή, οικονομικά ασθενής και χρόνια κακοκυβερνημένη χώρα μπόρεσε να φέρει τόσες δυσκολίες αποδεικνύει πόσο εύθραυστο είναι το οικοδόμημα του ευρώ, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.
24h NewsRoom
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου