Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Πλειοψηφούν οι «σκληροί» στους διαγραφέντες


ΝΔ: Πλειοψηφούν οι «σκληροί» στους διαγραφέντες
26/2/2012 6:57:00 πμ
       (0) (0)

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζει η Λ. Συγγρού με τους διαγραφέντες. Καραμπόλες για γερά νεύρα αναμένονται στις κρίσιμες ψηφοφορίες της βουλής, αντιδρούν οι «εντός» κομματικής γραμμής.

Απολύτως συγκεχυμένες συνεχίζουν να παραμένουν οι πληροφορίες για το πως θα κινηθούν οι «21» διαγραφέντες της ΝΔ παρά το κάλεσμα σε πανστρατιά του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος όμως περιμένει ότι οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους μίας δανειακής σύμβασης που μόλις λίγες ημέρες πριν καταψήφισαν.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν κάποιοι εντελώς «τσαλακωμένοι» στις εκλογικές τους περιφέρειες σε περίπτωση που αποδεχθούν τους νόμους του νέου μνημονίου έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους των διαγραφέντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις και πληροφορίες, δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αλλάξουν την αρχική τους στάση.

Επί του παρόντος ουδείς εξ’ αυτών έχει «κοιτάξει» προς το κόμμα του Πάνου Καμμένου καθώς θεωρούν ότι μία ανοιχτή μετωπική σύγκρουση σε αυτή τη φάση με τη Λ. Συγγρού δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους ίδιους.

Την επιστροφή τους στη ΝΔ φαίνεται πως έχουν αποφασίσει οι κύριοι Μ. Κεφαλογιάννης και Κ. Γκιουλέκας με τον τελευταίο μάλιστα να «υπογράφει» ακόμη και μέχρι σήμερα ως «βουλευτής ΝΔ» στην προσωπική του ιστοσελίδα ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως κινούνται οι τρεις των Σερρών (Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης και Μ. Τσαρουχά Κόλλια) αν και για την τελευταία οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα έχει αφήσει ο Γιώργος Βλάχος ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχαν εκφράσει έντονη ενόχληση για τη λύση της κομματικής πειθαρχίας και τον τρόπο με την οποία την επέβαλε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Αντιθέτως, στη σκληρή γραμμή φαίνεται πως παραμένουν οι Χρ. Ζώης, Δ. Σταμάτης και Π. Μελάς ενώ ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Κ. Μαρκόπουλου του οποίου οι εσωκομματικές μετοχές βρίσκονται στο ναδίρ έπειτα και από τις ενστάσεις που εξέφρασε για τις προσχωρήσεις Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ.

«Σήμα» από τον κ. Σαμαρά περιμένει η Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία πάντως μέσω του realfm 97.8 άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει αναθεωρήσει την αρχική της στάση.

Άπαντες στη ΝΔ αλλά και στους κόλπους των διαγραφέντων γνωρίζουν πως αυτή θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να επιστρέψουν στη ΝΔ – τουλάχιστον προεκλογικά –ωστόσο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν λείπουν και οι φωνές εκείνες που εκφράζουν εντελώς διαφορετική άποψη:

«Ο Σαμαράς δεν είχε κανέναν λόγο να ανοίξει τώρα την πόρτα σε αυτά τα στελέχη. Δημιουργούνται εσωτερικές αλλά και τοπικές αντιδικίες με εκείνους που σήκωσαν το βάρος του ΄ναι’ στο μνημόνιο» λένε κάποια από τα στελέχη που ακολούθησαν την κομματική γραμμή στηρίζοντας το νέο μνημόνιο.

Επίσης εκφράζονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο να ανταποκριθούν ελάχιστοι στο προσκλητήριο του κ. Σαμαρά κάτι που κατά κοινή ομολογία θα πλήξει το ηγετικό του προφίλ, πολλώ δεν μάλλον, εάν στο ΠΑΣΟΚ επιμείνουν μέχρι τέλους στη σκληρή γραμμή με όλους όσοι καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: