Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΔ τελευταίο ανάχωμα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας


Η ΝΔ τελευταίο ανάχωμα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου,και τα όσα ευθέως υπονόησε σχετικά με την επόμενη μέρα στο χώρο της υγείας, μόνο αναστατωμένοι και πανικοβλημένοι μπορούν να δηλώνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Η ΝΔ τελευταίο ανάχωμα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας
Κύκλοι από τους μεγαλύτερους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, κάνουν λόγο για επικείμενηεξαθλίωση της δημόσιας υγείας, που θα οδηγήσει σε τριτοκοσμικές παροχές υγείας με φθηνά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σκευάσματα τα οποία και θα χορηγούνται στο ευρύ κοινό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει έντονη κινητοποίηση φορέων, ενώσεων και συνδικάτων, υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη, προκειμένου να καταψηφιστεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Αντιμνημονιακοί και Αριστερά, θεωρείται δεδομένο ότι θα ταχθούν κατά και αυτού του νομοσχεδίου.
Το βάρος πέφτει στη Ν.Δ., η οποία καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη θωράκιση της δημόσιας υγείας ή στο αν θα την αφήσει βορά στα ξένα αρπακτικά, οδηγώντας τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε πρωτόγονες συνθήκες παροχών υγείας.
Η Ν.Δ. είναι το τελευταίο ανάχωμα για να μην περάσει το απάνθρωπο νομοτερατούργημα που φέρει την υπογραφή Παπαδήμου και Λοβέρδου, υπό τις έντονες πιέσεις της Τρόικας όπως ο τελευταίος ισχυρίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι το θέμα είναι πάνω από όλα ηθικό και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναλάβουν ευθύνες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, οδηγώντας με την ψήφο τους στη χρήση φαρμάκων αγνώστου ταυτότητος, προελεύσεως και αποτελεσματικότητας, αν όχι επικινδυνότητας.
Από ότι διαφαίνεται, ο Υπουργός Υγείας θα περάσει δύσκολα στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και δε φαίνεται να περνά και τόσο εύκολα, όσο ίσως κάποιοι εκτιμούσαν, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: