Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Θορυβημένη η Λ. Συγγρού από τον «μεγάλο συνασπισμό»


Θορυβημένη η Λ. Συγγρού από τον «μεγάλο συνασπισμό»
27/2/2012 6:59:00 πμ
       (1) (0)

Να τελειώνει νωρίς - νωρίς με τις όποιες φωνές (και) εντός της ΝΔ βρίσκονται κοντά στη λογική του «μεγάλου συνασπισμού» επιχειρεί ο Αντ. Σαμαράς εν μέσω φημών, σεναρίων και υπολογισμών για την επομένη των εκλογών.

Ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στο επιτελείο του ήταν η απόφαση που πήρε ο κ. Σαμαράς να κάνει μία ξαφνική προσωπική παρέμβαση σε μία «νεκρή» ειδησεογραφικά ημέρα θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τελειώνει το θέμα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ το γρηγορότερο δυνατόν και πάντως πριν ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το κόμμα του το οποίο επιθυμεί να βάλει σε τροχιά εκλογών και εξουσίας με όσο το δυνατόν λιγότερα μέτωπα ανοιχτά, ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος και προς το εσωτερικό της ΝΔ ξεκαθάρισε, εμμέσως, ότι στόχος του είναι να διαμορφώσει μία «εθνική πλειοψηφία» στην κοινωνία που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει με αξιώσεις την αυτοδυναμία μέσα σε συνθήκες όξυνσης τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με το ΛΑΟΣ.

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να φαινόμαστε παρέα για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω» είπε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας κατ’΄αυτόν τον τρόπο την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία δυναμική των επιχειρημάτων του κ. Καρατζαφέρη αλλά και της Αριστεράς ότι λίγο πολύ, τα δυο μεγάλα κόμματα... έχουν ήδη συμφωνήσει για τη συνεργασία τους μετά από τις εκλογές.

«Στην αρχή ήταν η παράταση της θητείας της κυβέρνησης, τώρα οι ‘μετεκλογικές συνεργασίες’. Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τρόπο να διασωθούν» έλεγαν επιτελικά στελέχη της ΝΔ πριν από τη δήλωση του κ. Σαμαρά ο οποίος αποφάσισε πως ήταν απαραίτητο να παρέμβει αφού το θέμα άρχισε να «φουσκώνει» επικοινωνιακά έπειτα από τα όσα είπε λίγες ημέρες πριν ο Ανδρέας Λοβέρδος στον realfm 97.8.

Ο κ. Σαμαράς με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με κάποια από τα δικά του στελέχη – τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» -τα οποία χωρίς να έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα δημοσίως, στο παρασκήνιο καλλιεργούν τις συζητήσεις για την επομένη των εκλογών εκτιμώντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η αυτοδυναμία για τη ΝΔ είναι περίπου ανέφικτη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε όμως και ένα μήνυμα προς τους «γαλάζιους» διαγραφέντες: Παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του στήριξε τη νέα δανειακή σύμβαση άφησε και πάλι να διαφανεί ότι είναι στις προθέσεις του να ανοίξει τις πόρτες της ΝΔ για όποια από τα στελέχη ψηφίσουν τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους στη βουλή επιβεβαιώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι θα επιχειρήσει μία στρατηγική διεύρυνσης όχι μόνο προς τα δεξιά της ΝΔ:

«Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την Ανάπτυξη για να βγούμε από ‘δω που μας έφεραν. Αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα. Προσκλητήριο σε όλους, για ενότητα στην εθνική προσπάθεια, να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της» σημείωσε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: