Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πρωτοφανής προσέλευση στην εκδήλωση Κικίλια για την ΑΟΖ


Πρωτοφανής προσέλευση στην εκδήλωση Κικίλια για την ΑΟΖ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 8, 2012
20120308-213329.jpgΠέραν κάθε προσδοκίας η ανταπόκριση του κόσμου αποδεικνύοντας ότι μόνο τα Εθνικά θέματα, μόνο η Πατρίδα, μόνο το καλό του Ελληνικού λαού ενώνουν τους πολίτες. Αυτοί που παρευρέθησαν δεν πήγαν ούτε για διορισμό, ούτε για να την σκαπουλάρουν εις βάρος άλλων από ενιαία μισθολόγια, ούτε για παρέλαση κομματόσκυλων.
Γι’ αυτό μόνο όποιος μιλά με ειλικρίνεια για πατρίδα θα τολμά να κυκλοφορήσει. Θα δείτε και που θα καταλήξουν κάποιοι πατριδοκάπηλοι ρουφιάνοι του πεντοχίλιαρου.
Μπράβο Βασίλη.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε:
«Η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ, αποτελεί αναγκαιότητα, αποτελεί εθνική επιταγή. Το δρόμο τον έχει ήδη δείξει η Κύπρος. Η Ελλάδα με μια μόνο κίνηση μπορεί να προχωρήσει στην διασφάλιση της εθνικής της κυριαρχίας και στην παραγωγή πλούτου. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος»
Ο Σόλωνας Κασσίνης, Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου, τόνισε:
«Προχωρήσαμε στην οριοθέτηση και χάραξη της ΑΟΖ, παρά τις απειλές της Τουρκίας. Είχαμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, είχαμε και την πολιτική βούληση. Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει πως έχει και το θάρρος και την τόλμη να πράξει το ίδιο.» Στο τέλος αναφώνησε «Ζήτω ο Ελληνισμός» ξεσηκώνοντας το πλήθος σε φωνές και χειροκροτήματα.
Ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός υπογράμμισε:
« Αν η Ελλάδα χαράξει ΑΟΖ, τότε το χρέος της θα μειωθεί στο ελάχιστο. Η ΑΟΖ θέλουμε δεν θέλουμε, δίνει τεράστια σημασία στη θάλασσα. Η Ελλάδα θέλουμε δεν θέλουμε, έχει τεράστια ΑΟΖ. Αυτά τα δύο δεδομένα προκαθορίζουν γεγονότα και παράγουν ένα μέλλον. Το θέμα εκ φύσης είναι εθνικό και άρα υπερκομματικό.
Ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης σημείωσε με έμφαση:
«Είμαι πεπεισμένος πως το 2012 θα είναι χρονιά της ΑΟΖ. Είμαι αντίθετος στην συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, γιατί θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Η Ελλάδα με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που έχει υπογράψει το 1982 έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προχωρήσει, άμεσα στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.»
20120308-213420.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: