Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι «παρακινδυνευμένη» διαδικασία λέει Γερμανός ευρωβουλευτής...


ευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι «παρακινδυνευμένη» διαδικασία λέει Γερμανός ευρωβουλευτής...


Συνεχείς παρεμβάσεις Γερμανών να μην γίνουν εκλογές στην Ελλάδα…
Όχι τώρα εκλογές στην Ελλάδα λέει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Μάρκους Φέρμπερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία, κάτι το οποίο είχε επισημάνει πριν λίγα 24ωρα και ο Γερμανός....
Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει το συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων, ως κάτι «παρακινδυνευμένο», αφού ανησυχεί μήπως έρθουν στην εξουσία δυνάμεις οι οποίες «διεξάγουν προεκλογικό αγώνα δηλώνοντας από τώρα ότι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα».

Όπως λέει: «παρά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, (…) μια χώρα που μπαίνει τώρα σε προεκλογικό αγώνα δεν θα έχει τη δύναμη που απαιτείται, ώστε να οργανωθεί και να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις».

Το «παρακινδυνευμένο» το αφήσαμε για το τέλος, αφού λέει ότι πρέπει οι εκλογές να μην γίνουν τώρα που «τα πνεύματα είναι οξυμένα» και συνιστά ότι «θα ήταν προς το συμφέρον όλων να αφήσουν να επανέλθει λίγη ηρεμία».

«Η Βουλή έχει εκλεγεί, σύμφωνα με τον κανονισμό, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, επομένως δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για τη διενέργεια εκλογών. Επρόκειτο απλώς για συμφωνία προκειμένου να αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία».

Φυσικά ο κ. Φέρμπερ δεν ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ βγήκε με το «λεφτά υπάρχουν» και δεν είχε ενημερώσει καν τον κόσμο για τις «υπόγειες» συνομιλίες με το ΔΝΤ. Λογικό είναι τώρα που σιγά σιγά σπάει η ομερτά, γιατί κάποιοι κατάλαβαν ότι χρησιμοποιήθηκαν, να φοβούνται τις όποιες δυνάμεις που δεν θέλουν το πρόγραμμα διάλυσης της Ελλάδας.

Από:  olympia.gr

0 σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια: