Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Δεν βάζουμε λεφτά στην Ελλάδα ενώ Ελληνες τα βγάζουν, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι


Δεν βάζουμε λεφτά στην Ελλάδα ενώ Ελληνες τα βγάζουν, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι

Ετοιμοι για επενδύσεις στην Ελλάδα εμφανίζονται οι βιομήχανοι της Γερμανίας, αλλά ο πρόεδρός τους σημειώνει ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν και οι κατάλληλες ευκαιρίες.
«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να τα καταφέρει με τις δικές της δυνάμεις», υποστηρίζει ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Καϊτέλ, σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Ο κ. Καϊτέλ διευκρινίζει ότι σήμερα βοηθούν η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι, αλλά «πρέπει να καταστεί σαφές ότι η βοήθεια θα έχει κάποτε και ένα τέλος».
Ο επικεφαλής των Βιομηχάνων της Γερμανίας τάσσεται υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα, εφόσον υπάρξουν κατάλληλες ευκαιρίες και εμφανίζεται ικανοποιημένος από την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και γερμανικών εταιρειών.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι πρέπει και οι ίδιοι οι Έλληνες να επενδύσουν στην χώρα τους. «Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να έρχονται Γερμανοί επενδυτές στην Ελλάδα και στα σύνορα να συναντούν Έλληνες, οι οποίοι επιδιώκουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας» τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: