Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Βενιζέλος: Υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει την Ουκρανία...

Την ανάγκη τερματισμού της βίας στην Ουκρανία, καθώς και την υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει τη χώρα προκειμένου να μη...
διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του από τα Σκόπια.

«Δυστυχώς, εξανεμίστηκε ένα φως ελπίδας που είχε δημιουργηθεί νωρίς το πρωί με την εκεχειρία στην Ουκρανία. Η βία κλιμακώθηκε, οι νεκροί αυξάνονται. Είναι υποχρέωση όλων των παραγόντων της Ουκρανίας να σταματήσουν τη βία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως σημείωσε πρέπει να συνεννοηθούν και να διασφαλίσουν τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας τους, την εσωτερική σταθερότητα και την ακεραιότητα.

«Έτσι θα βρουν τη θέση τους μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στην οποία, ούτως ή άλλως, ανήκουν ιστορικά και γεωγραφικά, αλλά πρέπει να ανήκουν επίσης θεσμικά και πολιτιστικά» ανέφερε.

Ο ρόλος της Ε.Ε. είναι κρίσιμος, όπως και ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο ρόλος της Ρωσίας, συνέχισε και κατέληξε λέγοντας: «Η διεθνής κοινότητα έχει την υποχρέωση να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει τη χώρα ασκώντας κάθε νόμιμη και θεμιτή πίεση ώστε να σταθεί στα πόδια της, να μείνει σταθερή και να μην διολισθήσει στον εμφύλιο πόλεμο»...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: