Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Με κουπόνια θα πληρώνονται μέρος του μισθού τους ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της ICAP


 
 
  
Ελλάδα Στυγνό εκβιασμό καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα. Μιλά στο Κόκκινο το μέλος του Συλλόγου, Γιώτα Λαζαροπούλου.   
Τη μετατροπή μέρους του μισθού τους σε κουπόνια ανάγκασε του εργαζόμενους που ενοικιάζει σε άλλες επιχειρήσεις η εταιρία ICAP.

Η κερδοφόρα επιχείρηση με αφορμή τη λήξη συμβάσεων ενοικιαζόμενων εργαζομένων στις αρχές του μήνα σε 6 επιχειρήσεις και προκειμένου αυτές να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου επέβαλλε μείωση μισθών κατά 10% το οποίο θα αντικαθίσταται με αυτά τα κουπόνια για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Επιπλέον αυτή η "παροχή" θα μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή και με πρωτοβουλία της επιχείρησης.

Για στυγνό εκβιασμό έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο η Γιώτα Λαζαροπούλου απο τον Σύλλογο Δανειζόμενου Προσωπικού στο Τραπεζικό Τομέα τονίζοντας πως με τα κουπόνια αυτά δεν μπορεί κανείς να πληρώσει φάρμακα, ενοίκια, ΔΕΗ κτλ. Κατήγγειλε πως οι μισθοί των δανειζόμενων εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα έχουν ήδη μειωθεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή οι τράπεζες που χρησιμοποιούν το ενοικιαζόμενο προσωπικό εδώ και δεκαετίες, αρνήθηκαν να προσέλθουν στη συζήτηση για το καθεστώς εργασίας. Η Γ. Λαζαροπούλου άφησε σαφείς αιχμές και κατά της ΓΣΕΕ λέγοντας πως "αν πάτε σήμερα στη ΓΣΕΕ, η κοπέλα που βρίσκεται στη ρεσεψιόν είναι ενοικιαζόμενη".
- See more at: http://www.stokokkino.gr/article/7715/Me-kouponia-tha-plironontai-meros-tou-misthou-tous-enoikiazomenoi-ergazomenoi-tis-ICAP#sthash.UBBnnDeu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: