Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΝΑΖΙ

ν

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος Μπερεζόφσκι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην περιοχή Τσερνίβτσι, κάνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ανέφερει ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πιστών του Ντόνετσκ στην Μητρόπολη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας παραβιάζονται.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
1 Αυγούστου 2014



Ο πρόεδρος Ποροσένκο στήριξε ενεργά τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ευρωμαϊντάν από το Νοέμβριο του 2013 έως το Φεβρουάριο του 2014, τόσο πολιτικά όσο και υλικά, γεγονός που ενίσχυσε τη δημοτικότητα του. 

Αποσπάσματα από την επιστολή του Μητροπολίτη σας παρουσιάζει η Αθέατη γνώση όπου αναφέρει για παραβιάσεις των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πιστών και την παρεμβολή στις ενορίες των Ντόνετσκ στη Μητρόπολη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στις 13 Ιούλη 2014 στην περιοχή Ντόνετσκ Κρασνοαρμίυσκ στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ η Θεία Λειτουργία σταμάτησε από άγνωστα ένοπλα πρόσωπα ντυμένα στα χακί και με τις πράξεις τους εμπόδισαν την υλοποίηση της λειτουργίας. Οι ενορίτες τους ζήτησαν να εγκαταλείψουν την εκκλησία.

Ένα άλλο ατυχές περιστατικό συνέβη στις 30 Ιουλίου του 2014 στην περιοχή του Ντόνετσκ. Το σπίτι του πρωθιερέα Ίγκορ Σεργκίενκο, εφημέριο της εκκλησίας του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, ένα αυτοκίνητο πέρασε με την επιγραφή "Dnepr", το οποίο άφησε μια ομάδα αγνώστων ενόπλων ανδρών. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ίγκορ πήγε να τους συναντήσει. Στην ομιλία του, άκουσε προσβλητικά λόγια, με το ερώτημα πόσα χρήματα στέλνει στη Μόσχα και συνενεί να βοηθά τους ληστές.

Αργότερα, τα ίδια πρόσωπα λεηλάτησαν το σπίτι του και ανάγκασαν τον ιερέα να ενοχοποιήσει τον εαυτό του ότι συμμετέχει σε παράνομη οργάνωση. Απαίτησαν από τον πρωθιερέα Ίγκορ Σεργκίενκο εντός δύο ημερών να έχει εγκαταλείψει το έδαφος της Ουκρανίας και να φέρει στο συμβούλιο του χωριού ιδρυτικά έγγραφα σχετικά με τις δωρεές της Εκκλησίας του Αγίου Αλεξάνδρου με όλη την περιουσία της εκκλησίας και μετά υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν σε δύο ημέρες. Μια παρόμοια κατάσταση έγινε και στις 30 Ιουλίου του 2014 με τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευγένιο Ποντγκόρνι προς το σημείο ελέγχου ασφάλειας που βρίσκεται στο σταυροδρόμι στην περιοχή Amvrosievskaya στο Ντόνετσκ.

Κατά την επιθεώρηση του αυτοκινήτου του Αρχιερέα Ευγένιου Ποντγκόρνι, έβριζαν με αισχρές λέξεις το ιερέα, και τον κατηγορούσαν για χρηματοδότηση της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», του πρώην Προέδρου Γιανουκόβιτς. Στο αυτοκίνητο που κατά την επιθεώρηση τους σκόπιμα κατέστρεψαν, δε βρέθηκε τίποτα, έδεσαν τα χέρια του Ιερέα και τον πέταξαν στο έδαφος. Άρχισαν να τον χτυπούν με το κοντάκιο ενός όπλου στο στήθος και την πλάτη, τον χτυπούσαν στο κεφάλι και τον κλωτσούσαν, αναγκάζοντας τον να παραδεχτεί αστήρικτα πράγματα. Μετά από αυτό, πυροβόλησαν κοντά στο κεφάλι του και συνέχισαν να τον κοροϊδεύουν για να πετύχουν ψυχολογική πίεση.

atheatignosi 

Δεν υπάρχουν σχόλια: