Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ο Άδωνις θεωρεί δίκαιο τον ΕΝΦΙΑ

 

Ο Άδωνις θεωρεί δίκαιο τον ΕΝΦΙΑ

Οι τραγικές χρεώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας δεν ήταν στόχος ούτε της κυβέρνησης, ούτε του νόμου που ψηφίστηκε, τόνισε μιλώντας στο Βήμα FM, 
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, συμπληρώνοντας ότι αυτό που μετράει είναι ότι η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση , καίρια και αποτελεσματική.

«Πρώτα απ όλα το αίτημα των βουλευτών να πάει η πληρωμή ένα μήνα μετά , έγινε δεκτό από την κυβέρνηση μέσα σε 48 ώρες . Ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη προσωπικά μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο» επισήμανε. 

Κατά τον κ. Γεωργιάδη, «ο ΕΝΦΙΑ ως άσκηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη , φαντάζομαι η πιο δύσκολη άσκηση που αντιμετώπισε η διοίκηση από το 1930» .

«Αυτό το εγχείρημα έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν μετά τις παρεμβάσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , έγινε εκείνη η αλλαγή με τα αγροτεμάχια που προστέθηκαν οι αντικειμενικές αξίες στο συμπληρωματικό λεγόμενο φόρο κι έτσι έγινε ο ΕΝΦΙΑ. Ο αρχικός φόρος που δεν προέβλεπε αντικειμενικές αξίες άλλαξε με την προσθήκη αυτών των αντικειμενικών αξιών . Αυτό έκανε το εγχείρημα ακόμη πιο υπολογιστικά δύσκολο και πολύπλοκο» δήλωσε. 

Όπως υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, «ήταν ένα υπολογιστικό σφάλμα , κατά την γνώμη μου έγινε στην προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείο Οικονομικών να ερμηνεύσουν τον νόμο με την πιο αυστηρή του εκδοχή για να μην φανεί ότι δεν θέλουν αν προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον». 

«Εγώ δεν καταλογίζω πρόθεση . Έγινε ένα λάθος , έγινε ένα υπολογιστικό λάθος σε κάτι πολύπλοκο. Το να γινόταν λάθος σε κάτι τόσο δύσκολο δεν ήταν απίθανο. Εγώ δεν θα έσπευδα να πυροβολήσω τον «πιανίστα» με τόσο μεγάλη ευκολία» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ενώ στην πραγματικότητα ο ΕΝΦΙΑ ήταν δικαιότερος φόρος από τον ΕΕΤΗΔΕ , λόγω αυτών των εξόφθαλμων λαθών που έγιναν στα σημεία με τις αντικειμενικές αξίες , δεν βγήκε η μεγάλη εικόνα ότι στα ¾ των Ελλήνων ήρθε λιγότερος φόρος φέτος από πέρυσι , αλλά βγαίνει προς τα έξω η λάθος εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: