Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ταμάμ Εφέντι μ'

 

Ξέρετε να μιλάτε τούρκικα; Αν όχι ετοιμαστείτε για εντατικά μαθήματα γιατί έτσι που πάει το πράγμα με τους γείτονες σε λίγο θα μπουν και μέσα στα σπίτια μας και θα μας ζητήσουν και τις γυναίκες μας.

Ταμάμ Εφέντι μ'
Τώρα μάλιστα που βγήκε πάλι ο «σουλτάνος» Ταγίπ, η Τουρκία ξεκινάει για νέες δόξες και προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
Και όπως αποκαλύπτει σήμερα τοNewsbomb.gr όταν οι Τούρκοι έχουν φθάσει να διερωτώνται γιατί έχουμε στρατιωτικά φυλάκια στα ακριτικά μας νησιά, τότε σίγουρα τα πράγματα παίρνουν έναν επικίνδυνο δρόμο. Δηλαδή έπρεπε να έχουμε τα νησιά μας ξέφραγο αμπέλι για τον κάθε πρακτοράκο της ΜΙΤ να ανεβαίνει στα νησιά μας και να μπήγει μία τούρκικη σημαία ή να παίρνει όσες φωτογραφίες στρατιωτικών θέσεων που χρειάζεται το τουρκικό επιτελείο και μετά να φεύγει ανενόχλητος.
Χθες με ρώταγε ακροατής στο ραδιόφωνο του Real γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του ότι η Ελλάδα θα χαράξει την ΑΟΖ στο Αιγαίο. Και η απάντηση που του έδωσα ήταν απλή και άμεση:
{Γιατί φοβάται μία εμπλοκή με την Τουρκία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά αν πάει η Ελλάδα να χαράξει τη δική της ΑΟΖ στο Αιγαίο}.
Και τώρα που μας πήραν και τη μπουκιά από το στόμα με το εμπάργκο του Πούτιν στα ελληνικά φρούτα και τώρα που μας «κλέβουν» και τουρίστες με τις τιμές των ξενοδοχείων τους και των εστιατορίων τους, οι οποίες είναι  50 ή 60% κάτω από τις ελληνικές τιμές, τώρα να δείτε τί εξελίξεις θα έχουμε με τους γείτονες.
Δυστυχώς το περίφημο «Βυθίσατε το Χόρα» του αείμνηστου του Ανδρέα Παπανδρέου του 1987 όταν οι Τούρκοι τόλμησαν να βγάλουν ένα ερευνητικό σκάφος για γεωτρήσεις στο Αιγαίο, έχει αντικατασταθεί τα τελευταία 40 χρόνια με το «ταμάμ Εφέντι μ'» που σημαίνει «Όλα καλά αφεντικό μου».


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/483109/tamam-efenti-m-#ixzz3AGLsWOV5

Δεν υπάρχουν σχόλια: